Δελτίο Τύπου

 Thanassis_Moraitis_

Τον Οκτώβριο 2010 η EMI Classics παρουσίασε στον Ιανό το 2πλό CD με συνθέσεις του Θανάση Μωραΐτη με τίτλο Εικόνες για τη θλίψη των ξανθών κοριτσιών και της Ελένης (το avopolis ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και παρουσίασε από τις σελίδες του το γεγονός). Στο 2πλό αυτό CD ο συνθέτης μάς παρουσιάζει έξι σύγχρονα μουσικά έργα συμφωνικής δομής ερμηνευμένα από κορυφαίους συντελεστές της ελληνικής μουσικής σκηνής [Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε 2 έργα) υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ / Σόνια Θεοδωρίδου, σοπράνο / Δημήτρης Κοτρωνάκης, κιθάρα / Βαγγέλης Χριστόπουλος, όμποε / Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο / Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο / Ουρανία Λαμπροπούλου, σαντούρι / Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι].
Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη
ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ο πίνακας του εξωφύλλου που κοσμεί την έκδοση είναι έργο του Σπύρου Βασιλείου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν σχεδόν όλοι οι συντελεστές καθώς και οι: Μάρκος Φ. Δραγούμης (μουσικολόγος), Γιώργος Μονεμβασίτης (κριτικός – ιστορικός μουσικής), Γιώργος Παπαδάκης (μουσικοσυνθέτης – ερευνητής), Γιώργος Χρονάς (ποιητής).
Σχεδόν όλες οι κριτικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνή μουσικά περιοδικά συμφωνικής μουσικής, τιμούν τα έργα του δημιουργού (για περισσότερα επ’ αυτού στην προσωπική ιστοσελίδα του συνθέτη www.thanassismoraitis.gr).

Η 1η έκδοση του CD εξαντλήθηκε στην Ελλάδα και αποφασίστηκε από την EMI Classics να γίνει μία και ενιαία διεθνής έκδοση.

Θα κυκλοφορήσει στις χώρες:
Γερμανία  /  Αυστρία  /  Ελβετία  /  Ιαπωνία  /  Ταϊβάν  /  Κορέα  /  Τουρκία

Ημερομηνία κυκλοφορίας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό της international έκδοσης ορίστηκε η 27η Φεβρουαρίου (28η για Ελλάδα λόγω αργίας).
……………………....................................


* Οι παρτιτούρες και οι πάρτες των έργων κυκλοφορούν από το μουσικό εκδοτικό οίκο  Κ. Παπαγρηγορίου-Χ. Νάκας / www.panasmusic.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured