Το Bios αφιερώνει τις Πέμπτες του σε ένα διαφορετικό ήχο της πόλης και προσκαλεί Ελληνικά συγκροτήματα και μουσικούς, δύο κάθε φορά,  να παίξουν έτσι όπως δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ. Στόχος είναι να παρουσιάζουν ξεχωριστά πρότζεκτ, είτε σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, είτε με εικαστικούς και οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες.

 

Από το διαφορετικό στήσιμο των κομματιών επί σκηνής μέχρι την χρησιμοποίηση ειδικών visuals, όλα είναι πιθανά σε μια βραδιά που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να δημιουργήσει καινούριες συμπράξεις. Το πρόγραμμα ξεκινάει αυστηρά στις 11μμ.

Αυτή την Πέμπτη  δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες  της ηλεκτρονικής  σκηνής στην Ελλάδα, οι In Trance 95 και οι Parallel Worlds συναντιούνται  στην σκηνή του BIOS.

 

Ιn Trance 95
Οι In Trance 95 δημιουργήθηκαν στην Αθήνα από τον Alex Μαχαίρα και τον Νίκο Βελιώτη τον Μάιο του 1988. Μετά από μια περίοδο πειραματισμού με αναλογικά synth, drum machines, tapes και ραδιόφωνα, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single Desire To Desire/Brazilia, τον Δεκέμβριο του 1988.

Τον  Ιανουάριο του 1989 έκαναν την πρώτη συναυλία τους στο An Club, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα, γυρίστηκε το video clip για το Desire To Desire  που συμβαίνει να είναι και το πρώτο video που έγινε  από ελληνικό ηλεκτρονικό γκρουπ.

Στις αρχές του καλοκαιριού του ίδιου έτους, έρχεται το δεύτερο τους 7ιντσο single  21st C.E.T./Temptation Two, μια  κυκλοφορία με τους  Dada Data, αφορμή για να έρθουν σε επαφή με τον Coti K., μέλος των DD τότε, ο οποίος γίνεται ο μηχανικός της μπάντας και συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση του ήχου των In Trance 95. Στα τέλη του 1989, οι In Trance 95 εμφανίζονται στην κρατική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τρία κομμάτια στη σκηνή του Ρόδον club.

Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ Code of Obsession ακολουθεί τον Ιούλιο του 1990 . Η μία πλευρά του άλμπουμ είναι στις 33 και η άλλη στις 45 στροφές.

 

Ο Alex και ο Νίκος βρίσκονται και πάλι στο στούντιο,  και υπογράφουν με την Νεουρκέζικη εταιρεία Minimal Wave  την κυκλοφορία μιας συλλογής με τα πρώιμα tapes τους, επιλεγμένα από την Veronica Vasicka, DJ & ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

 

Ταυτόχρονα με την επεξεργασία του παλιού υλικού, το ντουέτο αποφάσισε να δοκιμάσει και κάποιες καινούριες ιδέες με αποτέλεσμα ένα καινούριο ολοκληρωμένο άλμπουμ, το Abovearth, το οποίο αναμένεται να  κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με την συλλογή Cities Of Steel & Neon μέσα στο 2011.

 

http://www.myspace.com/itenef
http://www.myspace.com/intrance95
http://www.itenef.com

 

 

Parallel Worlds

Η μουσική των Parallel Worlds, πρότζεκτ των Μπάκη και Γιάννη Σύρρου, είναι εμπνευσμένη από την old school του 70’ (Tangerine Dream, Klaus Schulze) και την dark ambient-down tempo / IDM του Biosphere, Pete Namlook, όπως επίσης και από τη μουσική του Steve Roach και Robert Rich.


Οι Parallel Worlds  γράφουν μουσική με τον παραδοσιακό ηλεκτρονικό τρόπο (μεγάλα αναλογικά Modular συνθεσάιζερ, δειγματολήπτες (samplers) ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναλογικά/ψηφιακά drum machines, αναλογικά sequencers, και το στυλ που τους εκφράζει κυρίως είναι αυτό της dark down-tempo/IDM-electronica.

 

 

www.DiN.org.uk

www.parallel-worlds-music.com

www.myspace.com/parallelworldsmusic

 

 

 

Είσοδος: 5 Ευρώ
Ώρα Προσέλευσης : 22.00

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured