Παρουσίαση δίσκου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΝΤΖΟΣ

«Απόπλους»

Τρίτη 16 Νομβρίου στον Ιανό.

Στις 20:00 – Είσοδος ελεύθερη.

Τραγουδούν: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κώστας Μακεδόνας,
Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Γιώργος Μπαγιώκης,
Σοφία Παπάζογλου.
Φιλική συμμετοχή: Σοφία Μιχαηλίδου.
Διεύθυνση ορχήστρας: Νεοκλής Νεοφυτίδης.
Θα μιλήσουν: O συνθέτης Αλέξης Βάκης και ο σκηνοθέτης-δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης.

Λίγα λόγια για τον δίσκο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΝΤΖΟΣ
«Απόπλους»

Γιώργος Νταλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κώστας Μακεδόνας,
Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Γιώργος Μπαγιώκης,
Σοφία Παπάζογλου και η  Πίτσα Παπαδοπούλου
 
Ο Μιχάλης Τερζής είναι ένας ιδιαίτερος και χαρισματικός συνθέτης.  Η παρουσία του στα μουσικά μας πράγματα διαρκής και ουσιαστική, με πάνω από τριάντα χρόνια ακούραστης καλλιτεχνικής δημιουργίας και δεκάδες σημαντικές δισκογραφικές δουλειές. Έχει μελοποιήσει Έλληνες και ξένους ποιητές, έχει ασχοληθεί με την ελληνική μουσική παράδοση, έχει γράψει μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και μας έχει χαρίσει υπέροχα τραγούδια. Η πορεία του δεν είναι παρά μία πολύχρονη μουσική αναμέτρηση με το ωραίο και το αληθινό, πάντα κερδισμένη.
Ο Δημήτρης Λέντζος είναι ένας ιδιαίτερος και χαρισματικός στιχουργός. Η παρουσία του στη δισκογραφία μετρά σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, με μελοποιημένους στίχους του να γίνονται τραγούδια στα πεντάγραμμα και τα στόματα σημαντικών συνθετών και ερμηνευτών. Απλός και αιχμηρός ο στίχος του, δηλαδή απλά ποιητικός.
 Μετά τη μουσική του Μιχάλη Τερζή για το ντοκιμαντέρ «Γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου» και μετά το ποιητικό «Φαγιούμ» του Δημήτρη Λέντζου μελοποιημένο από τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, στη δύση της φετινής άνοιξης, Μιχάλης Τερζής και Δημήτρης Λέντζος συναντώνται και συναντούν ξανά το Μετρονόμο για μία νέα δισκογραφική προσπάθεια που στοχεύει στις καρδιές εκείνων που αγαπούν με πάθος το τραγούδι.
«Απόπλους» ο τίτλος του δίσκου. Περιέχει έντεκα καινούργια τραγούδια, που ερμηνεύουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Παντελής Θεοχαρίδης, ο Γιώργος Μπαγιώκης, η Σοφία Παπάζογλου και η Πίτσα Παπαδοπούλου.
Έντεκα τραγούδια που παντρεύουν το λυρικό με το λαϊκό και φτιάχνουν μια μαγιά για βιώματα και φαντασία ανάμεσα στις μελωδίες και τις λέξεις. Έντεκα νέα τραγούδια, που με τη σφραγίδα του Μιχάλη Τερζή και του Δημήτρη Λέντζου και μέσα από τις  αγαπημένες φωνές που τους δίνουν ζωή,  φιλοδοξούν να γίνουν δικά σας. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι
Το εξώφυλλο και το ένθετο του δίσκου κοσμούν έργα της ζωγράφου Γεωργίας Καραχάλιου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured