Ναταλία Πετρίτη

Ένα αποκλειστικό Pre-listen του debut άλμπουμ “Between” της Καλλιόπης Μητροπούλου σε παραγωγή Νίκου Βελιώτη στη σκηνή του Temple στις 23 Μαΐου.

Οι δύο μουσικοί αν και παλιοί συνεργάτες (Επισκέπτες, Mohammad) ξεκίνησαν να δουλεύουν νέο υλικό τον Νοέμβριο του 2023. Πέρα από τα νέα τραγούδια θα παρουσιάσουν επίσης κομμάτια από την παλιότερη δισκογραφία του Βελιώτη και συγκεκριμένα τραγούδια από τις Ανάσες των Λύκων αλλά και των In Trance 95.

Καλλιόπη Μητροπούλου

Η Καλλιόπη Μητροπούλου συνθέτει μουσική, είναι singer songwriter, τραγουδίστρια και βιολονίστα. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως Guerzenich Orchestra, Κρατική ορχήστρα Αθηνών, London Philharmonic Οrchestra, London Contemporary Orchestra, BBC Symphony Orchestra και την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει εργαστεί ως σοπράνο σε ρόλους όπερας και είναι η τραγουδίστρια των Echo Tides, Erland Cooper και Oi Va Voi. To 2024 θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της LP ‘BETWEEN’ και παράλληλα συνθέτει μουσική για εικόνα. Είναι ιδρυτικό μέλος του neoclassical experimental duo T U R Q U O I S E και του ensemble SIBiLIMA, ενώ συνεργάζεται με τους Pan Pan, Vassiłina, Logout, ΜΜΜΔ.

Νίκος Βελιώτης

Στα 80s δημιούργησε τους In Trance 95 μαζί με τον Αλέξανδρο Μαχαίρα. Στα ‘90s στράφηκε στον πειραματισμό και την avant-garde με βασικό όχημα το βιολοντσέλο. Δημιούργησε τους Cranc (με τα αδέλφια Rhodri & Angharad Davies). Στα ‘00s δημιούργησε τους Texturizer (με τον Coti K.) και τους Looper (με τους Ingar Zach & Martin Kuchen) . Κονιορτοποίησε το βιολοντσέλο του [Cello Powder] και συνεργάστηκε με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον David Grubbs. Στα ‘10s δημιούργησε τους Mohammad μαζί με τους ILIOS και Coti K. [μετονομάστηκαν σε MMMΔ μετά την αποχώρηση του Coti K. To 2015].

Εισιτήρια στο more.

Οι φωτογραφίες του Νίκου Βελιώτη είναι από τον Ιάκωβο Διζικιρίκη, της Καλλιόπης Μητροπούλου από τη Stephie Grape.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured