View More

Απόψε στο Temple μερικά από τα σημαντικότερα νέα ηλεκτρονικά ονόματα της χώρας.

ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ, Metaman και Saber Rider παρουσιάζουν τις πρόσφατες κυκλοφορίες τους σε αυτό το άχαστο line up για τους φίλους της εγχώριας electronica.

avopolis.team
avopolis.team

Απόψε λίγο μετά τις 9μμ το Temple στo 17 της Ιακχού στο Γκάζι θα φιλοξενήσει τις ζωντανές εμφανίσεις τριών ανερχόμενων ηλεκτρονικών acts από τη σκηνή της Αθήνας.

O ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ, (Στέφανος Κωνσταντινίδης) γνωστός στο κοινό μέσα από την ίδρυση επιδραστικών ηλεκτρονικών project (ΗΧΟΤΟΠΙΑ, Electroware), αυτή τη φορά αφήνει την sci-fi κουλτούρα να ενορχηστρώσει τις minimal-synth-wave συνθέσεις του. Tα σκοτεινά basslines και techno beats συναντούν σκηνές από sci-fi, neo-noir και ρετρό κινηματογράφο συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show.

https://open.spotify.com/artist/3wil13YZaycDr05KMadcei?si=HOdtV_sGRHCgUmMLVPt3iw 

Ως αστική ηλεκτρονική μουσική με ιστορίες προσωπικής καθημερινότητας προσδιορίζεται το ντεμπούτο άλμπουμ του METAMAN. Βγαλμένο από αφηγηματικές ανάγκες ενός υπαλλήλου που γράφει στα συνθεσάιζερ τα δικά του ηλεκτρονικά blues, τα υπνωτιστικά αναλογικά synths στο “Irina” συνάντησαν την Λένα Πλάτωνος, ενώ και το δεύτερο άλμπουμ του θα περιλαμβάνει πολλές ιδιαίτερες συνεργασίες που συνυπάρχουν με τις ακολουθίες του Roland SH-101.

Στο live act συνεργάζεται στα visuals με τον εικαστικό c nisidis ενώ guest θα είναι η SOaNNEFaIR.

https://open.spotify.com/artist/3g0Bl97bxN7AZP98YYb4Ti?si=mkGZ_B-5RUaYFED--clXfg 

Η Saber Rider που έχει δει τη μουσική της να συγχρονίζεται σε σειρές ντοκιμαντέρ του BBC, είναι ενα ambient pop πρότζεκτ, το οποίο ο χρόνος έδειξε οτι βασίζεται στη δημιουργία και μετατροπή samples που φτιάχτηκαν κυρίως με τύχη και αυτοσχεδιασμό. Η πρώτη της συλλογή κομματιών με τίτλο Heaps έρχεται σύντομα σε κασέτα και ψηφιακή μορφή, μερικά απο τα οποία θα παίξει σε αυτό το λαιβ, με live visuals της Μαριέλλας Παναγιώτου.

https://open.spotify.com/artist/7IP7vLcyOihk7BtbQ0vBYD?si=xGDRQox2T6OBK06gIsSaKw 

Amor Industrial είναι το DJ alias του Παντελή Θεοδωρίδη παραγωγού πίσω από τα projects Athens Computer Underground και Regressverbot.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το sold out για την 17η Μαΐου, οι Boy Harsher αναμένεται να εμφανιστούν και για μια ακόμη ...

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται

Το συγκρότημα επιστρέφει με τη νέα του δισκογραφική δουλειά, Low Life, που αποτελείται από 10 ...

FEATURED TODAY

Από την εποχή που η Παρθένος Μαρία μύρισε τον κρίνο (με τις γνωστές συνέπειες) τελείωσε η ιστορία της παρθενογένεσης για το ανθρώπινο είδος...

(αναδημοσίευση από το Sonik)

Το νέο βιβλίο της best seller σειράς επιστολογραφίας είναι αφιερωμένο στη μουσική και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Archive. 

Εν είδει προλόγου και επεξηγήσεων: επιλέχτηκε η λέξη «χαμένοι», αντί του «αδικημένοι», «υποτιμημένοι», «εγκληματικά αγνοημένοι».... αφενός μεν γιατί οι περισσότεροι από τους παρακάτω δίσκους έτυχαν κριτικής αναγνώρισης, είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε με καθυστέρηση, αφετέρου δε επειδή κάποιοι από αυτούς συνάντησαν ακόμη και ικανή εμπορική επιτυχία ή έστω αναγνωρισιμότητα.

Top
0
Shares