Τα Late Night Jazz Sessions καλούν το τρίο του Παρασκευά Κίτσου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, στην Afrikana

Δελτίο Τύπου
Δελτίο Τύπου

Late Night Jazz Sessions 5
Paraskevas Kitsos Trio: In between the eyes

Όταν ο κοντραμπασίστας Παρασκευάς Κίτσος συναντά τον κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και τον ντράμερ Γιάννη Αγγελόπουλο (ΓΙΑΝ ΒΑΝ), δεν μπορεί παρά να απολαύσουμε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι που θα λάβει χώρα στο Arikana jazz bar την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Το τρίο ενσωματώνει στοιχεία της ευρωπαϊκής jazz με rock αποχρώσεις και η κοινή τους μουσική πορεία δημιουργεί συνθέσεις που ερμηνεύονται μέσα από τον συνεχή διάλογο και τις εντάσεις του αυτοσχεδιασμού.

Μπροστά στον ακροατή/θεατή ξεδιπλώνεται με μοναδική ζεστασιά και ποικιλοχρωμία τόσο το προσωπικό ύφος του κάθε μουσικού αλλά και ένα μουσικό αποτέλεσμα που κινείται ανάμεσα στην εσωτερική μας ενδοσκόπηση και στην ζωντάνια της rock παράδοσης.

Θα παρουσιαστούν φυσικά και αποσπάσματα από το δεύτερο προσωπικό album του Παρασκευά Κίτσου “In between the eyes” που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε βινύλιο και περιλαμβάνει πέντε πρωτότυπες συνθέσεις του ιδίου, καθώς και μία επανεκτέλεση του «A call for all demons», του μεγάλου μουσικού της jazz, Sun Ra.

Ο Παρασκευάς Κίτσος, είχε κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία το 2016 με το album «Πόλεμος», προκαλώντας θετικές αντιδράσεις.

Ως μπασίστας έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και ερμηνευτές, σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πήρε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ποικίλης Μουσικής και με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα με το trio του στο Athens Jazz Festval.

Συντελεστές

Παρασκευάς Κίτσος : κοντραμπάσσο
Γρηγόρης Ντάνης: ηλ.κιθάρα
Γιάννης Αγγελόπουλος (ΓΙΑΝ ΒΑΝ) : τύμπανα

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2019
Afrikana
Ιεροφαντών 13, Γκάζι
www.afrikanajazzbar.gr

ώρα έναρξης: 23.00
εισιτήρια: 5 ευρώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα, μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι νιώθει άνετα να ...

Το ποσό που διεκδικεί σκοπεύει να το κατευθύνει σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που ...

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Lady Gaga σε αντίστροφη μέτρηση.

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd που έκανε τη Μινεάπολις το δυναμίτη μιας φλεγόμενη Αμερικής, ο Μάκης Μηλάτος ξεκινάει από αυτό το

HOT STORIES

Ο πρώτος αφρικανός μουσικός που υπέγραψε ποτέ στην Interscope, πέθανε στα 57 του χρόνια, ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Φανταστείτε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας...

Ο r'n'b σταρ δώρισε το ποσό σε οργανισμούς υπέρ της φυλετικής δικαιοσύνης και προτρέπει τους φανς του να βοηθήσουν ο καθένας όπως μπορεί.

Top
0
Shares