Δελτίο Τύπου

φωτογραφία: Filep Motwary

Ο Freedom Candlemaker με νέο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο αλλά και δίσκο, έρχεται το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Ρομάντσο για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά, Beaming Light. Τη βραδιά θα συμπληρώσουν μουσικά ο πολυσχιδής και πολυεπίπεδος δημιουργός, Νικόλας Δερβίσης, καθώς και η  Krista Muir από το Μόντρεαλ του Καναδά, τακτική επισκέπτης και λάτρις της Ελλάδας.
 
Freedom Candlemaker

Μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός με έδρα τη Λευκωσία και σταθερή δισκογραφική και συναυλιακή παρουσία εντός κι εκτός Κύπρου και Ελλάδας, εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια (παλιότερα ως J. Kriste Master of Disguise και Lefteris Moumtzis μεταξύ άλλων), ο Freedom Candlemaker (το νέο του καλλιτεχνικό ψευδώνυμο αποτελεί σχετικά πιστή μετάφραση του πραγματικού του ονόματος στα Αγγλικά) είναι επίσης - μεταξύ άλλων - μέλος συγκροτημάτων όπως Trio Tekke, Low Spark και Σωτήρες, κεντρική φιγούρα πίσω από τη δισκογραφική Λουβάνα Records και ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Φέγγαρος.

Για τις ανάγκες του νέου του δίσκου, Beaming Light, στην Inner Ear αλλά και τις επακόλουθες live εμφανίσεις, συγκέντρωσε ένα τετραμελές σχήμα κορυφαίων μουσικών με το οποίο θα κάνει και την πρώτη μεγάλη live παρουσίαση του νέου υλικού μετά την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ.

Dervisis

O Νικόλας Δερβίσης ανέκαθεν φλέρταρε με πολλά και διαφορετικά είδη στη μουσική του, αναμειγνύοντας στοιχεία κιθαριστικής ποπ με club μουσική, ηλεκτρονικό θόρυβο και πολυπολιτισμικές ρυθμολογίες. Μία πορεία που ξεκίνησε με τις διάφορες live εκδοχές των Kid Flicks και κατέληξε στο προσωπικό αυτό project μέσω του οποίου κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα και το νέο του EP στην Trial & Error αλλά και στο ντουέτο (με την Δανάη Παλάκα στα ντραμς) μέσω του οποίου παρουσιάζεται πλέον στις ζωντανές εμφανίσεις.
 
Krista Muir

Την Krista Muir από το Μόντρεαλ του Καναδά, την πρωτογνωρίσαμε στα μέσα της δεκαετίας του '00, όταν το electropop alter ego της, Lederhosen Lucil, περιόδευε τότε εντατικά με τον επίσης Καναδό, Kid Koala. Μετά τις πρώτες της επισκέψεις στην Ελλάδα (πρώτα ως Lederhosen Lucil στο Blue Bar και στη συνέχεια με το πιο εσωστρεφές indie/folk πρόσωπό της στο Tiki, το Trova αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Σύρο, Ξάνθη, Βόλο και αλλού), η αγάπη της για τη χώρα την έκανε να επιστρέφει τακτικά, είτε για συναυλίες, είτε για να αντλεί έμπνευση, με πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι The Ride από τον δίσκο Accidental Railway του 2008, το οποίο έγραψε στα Eλληνικά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5 (κοντά στο μετρό/ΗΣΑΠ Ομόνοια)

πόρτες: 21.00
εισιτήρια: 7 ευρώ

Προπώληση

www.viva.gr

{youtube}Wp0dTidh8pY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured