Στυλιανός Τζιρίτας

EVRI

Ο Evripidis and his Tragedies (κατά κόσμο, Ευριπίδης Σαμπάτης), επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μία από τις σπάνιες, αλλά πάντα αγαπημένες, εμφανίσεις του, στο six d.o.g.s, λίγο καιρό μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου του δίσκου στην Inner Ear, A Healthy Dose Of Pain. Την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει ένα ακουστικό solo live, με φωνή, όρθιο πιάνο, και φωτισμό από δεκάδες κεράκια, περφορμάτοντας υλικό από τους 2 δίσκους του, αλλά και διασκευές.

O Evripidis and his Tragedies ξεκίνησε σαν ένα προσωπικό μουσικό project του Ευριπίδη Σαμπάτη, ενός πιανίστα με κλασική εκπαίδευση και εικονογράφου, ενόσω ακόμα βρισκόταν στην Αθήνα και τραγουδούσε μόνος του παίζοντας πιάνο. Η καρδιά του τον οδήγησε στη Βαρκελώνη, όπου άρχισε να κάνει live εμφανίσεις μόνος, κυρίως σε μικρά, ατημέλητα μπαρ. Γρήγορα ανακάλυψε ότι μερικοί από τους φίλους του, ήδη μέλη σε άλλα συγκροτήματα της ζωντανής indie σκηνής της Βαρκελώνης, ήταν πολύ ταλαντούχοι και ότι περνούσε καλά παίζοντας μουσική μαζί τους. Άραγε ήταν πεπρωμένο η έλξη τους προς το project ή όλα προέκυψαν από την πρόσκλησή του να συμμετέχουν; Όπως και να ’χει, το αποτέλεσμα ήταν μια σύμπνοια από φρέσκιες ιδέες που γρήγορα άρχισε να γίνεται το τέλειο soundtrack της ζωής στην πόλη.

Ο Evripidis and his Tragedies έχει κυκλοφορήσει ένα album (καθώς και διάφορα ακυκλοφόρητα τραγούδια, soundtracks για videoart, ταινίες μικρού μήκους και μουσικά video που μπορούν να βρεθούν στο internet) ενώ έρχεται και το δεύτερο με τίτλο “A Healthy Dose Of Pain”. Ένα κατόρθωμα μουσικής δεξιοτεχνίας φτιαγμένο με πάθος μαζί με τους φίλους, με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια αλλά και με μια υγιή δόση από νέους συνεργάτες, σύμφωνα πάντα με το ήθος αυτού του project. Μπορείτε να περιμένετε πλήρεις φωνητικές αρμονίες, υπερκινητικό πιάνο και βροντερά drumbeats και στη συνέχεια γενναιόδωρες ενορχηστρώσεις με πλούσια υφή και πρωτοτυπία.


six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured