Δελτίο Τύπου

 absent_withoeg

Λίγους μήνες μετά την επιτυχημένη ανοιξιάτικη ευρωπαϊκή του περιοδεία, ο absent without leave γιορτάζει τα 10 χρόνια από τη δημιουργία του project του, με ένα οπτικοακουστικό live στο οποίο θα παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του. Τη βραδιά θα ανοίξουν με τον καλύτερο τρόπο οι we.own.the.sky, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα σχήματα της εγχώριας post-rock σκηνής.

absent without leave

Ο Absent Without Leave, κατά κόσμον Γιώργος Μαστροκώστας (φωτο), ξεκίνησε να ηχογραφεί το 2001 και στη δεκαετία που μεσολάβησε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πράγματα που πολλοί θα ζήλευαν. Έχοντας πληθώρα κυκλοφοριών και συνεργασιών, συνθέτει ένα εντυπωσιακό και εκτενές βιογραφικό, αποτελώντας ίσως τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο παγκόσμιο shoegaze / post-rock / ambient στερέωμα. Έχει κυκλοφορήσει τη μουσική του σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως, έχοντας συνολικά στο ενεργητικό του τρία albums, τέσσερα EPs, έξι split κυκλοφορίες και συμμετοχές σε πολλές διεθνείς συλλογές. Ανάμεσα στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται καλλιτέχνες όπως Port-Royal, Yellow6, Televise (ex-Slowdive), Stafraenn Hakon, Epic45, Millimetrik (ex-Below The Sea), Kimonophonic, Landshipping (ex-Metrotone) feat. Isan, αλλά και μέλη των Hood, Eksi Ekso, Plumerai κ.ά.
Επίσης, έχει συνθέσει το soundtrack της μικρού μήκους ταινίας The Crossroads του Πέτρου Σοφικίτη, ενώ η δουλειά του έχει παρουσιαστεί από μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ραδιοφωνικούς σταθμούς παγκοσμίως (BBC 6 Music, Resonance fm κ.ά.).


we.own.the.sky

Οι we.own.the.sky είναι ένα instrumental σχήμα από την Αθήνα, που πήρε την οριστική του μορφή τον Οκτώβρη του 2010. Αντλώντας τις επιρροές του από πληθώρα ήχων, που ξεκινούν από το παραδοσιακό post rock των Explosions In The Sky και τον τραχύ ήχο των Pelican και φτάνουν μέχρι την alternative rock και experimental σκηνή, στόχος της μπάντας είναι ο συγκερασμός ετερόκλητων στοιχείων σε έναν ιδιαίτερο, προσωπικό ήχο. Το υλικό της μπάντας χαρακτηρίζεται από ατμοσφαιρικές multilayered κιθαριστικές μελωδίες και groovy metal ξεσπάσματα. Προς το παρόν, έχουν κυκλοφορήσει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Demo EP με 2 κομμάτια, σε digital μορφή, το οποίο έχει αποσπάσει ένθερμα σχόλια στην ιντερνετική κοινότητα. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους ολοκληρωμένου EP, που θα συμπεριλαμβάνει ολοκαίνουργιες συνθέσεις στις οποίες δουλεύει η μπάντα αυτόν τον καιρό.


six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured