Δημήτρης Λιλής

Πριν γίνουν οι Major Lazer του "Lean On" με τα 2 ,7 δισεκατομμύρια hits στο YouTube, ο Diplo και η παρέα του, ακολουθώντας κατά κάποιο τρόπο το παράδειγμα των Gorillaz, συστήθηκαν στο κοινό σαν το σούπερ γκρουπ με τον δικό του καρτούν ήρωα. Και εγένετο Major Lazer, η μορφή που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι σε όλα τα lyrics videos της μπάντας και το βασικό θέμα στα εξώφυλλα και τον δημιουργικό σχεδιασμό του συγκροτήματος. 

Πίσω στο 2011 λοιπόν, όταν ο Diplo ξεκινούσε να απογειώνει την καριέρα των Major Lazer με την βοήθεια του μάνατζερ του Kevin Kusatsu, συνεργάστηκαν με τους creative directors Ferry Gouw και Ben Jones δημιουργώντας την τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων "Major Lazer" που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στο Adult Swim δίκτυο, έπειτα μετάφερθηκε στο FXX και πρόσφατα κατέληξε στο συνδρομητικό Hulu. 

Το σενάριο έχει να κάνει με τον Τζαμαικανό σούπερ ήρωα Major Lazer που φροντίζει για το καλό της χώρας του αποτρέποντας τα ύπουλα σχέδια του κακού προέδρου της χώρας President Whitehall και του γραμματέα του General Rubish. Στις μάχες του για μία πιο ξέγνοιαστη Τζαμάϊκα, τον συνοδεύουν η κόρη του προέδρου Whitehall, Penny και ο χάκερ Blkmrkt. 

O Βρετανός ηθοποιός Adewale Akinnuoye Agbaje (μεταξύ άλλων ο Mr. Eko του Lost) είναι η φωνή του υπερήρωα και ο Jonathan Kimble Simmons είναι ο πρόεδρος Whitehall, ενώ μεταξύ άλλων στο show έχουν δανείσει τις φωνές τους οι Aziz Ansari, Ezra Koenig των Vampire Weekend, ο ράππερ Riff Raff, ο Andy Samber και η Charli XCX.

Στις ημέρες της καραντίνας, ο Diplo αποφάσισε να ανέβουν επίσημα όλα τα επεισόδια της πρώτης σεζον στο YouTube κανάλι των Major Lazer και πλέον είναι ελεύθερα προς streaming με μέσο όρο διάρκειας τα δέκα λεπτά ανά επεισόδιο. 

Στοχεύοντας πάντοτε ψηλά για την μαζική αναγνώριση των Major Lazer, ο Diplo θεωρεί ότι η σειρά κινουμένων σχεδίων της μπάντας του θα "μιλήσει" σε όλους τους φίλους της hip hop και ηλεκτρονικής μουσικής κουλτούρας και παρά το γεγονός ότι η ομάδα μπήκε σε διαδικασία για την δεύτερη σεζόν, τα τελευταία νέα είχαν να κάνουν με την ματαίωση του δεύτερου κύκλου. 

Σε κάθε περίπτωση και κυρίως γιατί αυτό το Πάσχα θα μας βρει με περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τα προηγούμενα, στο παρακάτω λινκ βρίσκονται και τα 11 επεισόδια της πρώτης σεζόν. 

 

MAJOR LAZER SEASON 1

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured