Από τον Μάρτιο του 2020 και την πρώτη μέρα του Cinobo, η πρώτη ελληνική κινηματογραφική streaming πλατφόρμα πέτυχε τη βασική της αποστολή, να φτάσει το καλό σινεμά σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Μετά από αυτά τα δυόμισι χρόνια, ακούγοντας τα σχόλια και τις προτάσεις των συνδρομητών και ακολουθώντας παράλληλα το όραμα των ανθρώπων πίσω από την πλατφόρμα, το Cinobo ετοίμασε μία μεγάλη ανανέωση που πάει το streaming σε επόμενο βήμα, και κλείνει τη χρονιά με μια τεράστια έκπληξη. Αλλάζει ολοκληρωτικά, με νέο interface, νέες δυνατότητες, νέο περιεχόμενο. Ανανεώνεται, βελτιώνεται, εξελίσσεται. Και τις λίγες ημέρες που είναι ενεργό το νέο cinobo.com, η ανταπόκριση των συνδρομητών είναι ήδη ενθουσιώδης.

Οι κινηματογραφόφιλοι όλης της χώρας μπορούν πλέον να γίνουν μέλη της μεγαλύτερης κοινότητας: του Cinobo community. Στο νέο Cinobo, οι χρήστες έχουν πλέον “φωνή”. Έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν το προσωπικό τους προφίλ, να το διαμορφώσουν με username και εικόνες της επιλογής τους και να αλληλεπιδρούν με τους υπόλοιπους συνδρομητές μέσα από ταινίες. Bάζουν αστεράκια, γράφουν κριτικές, διαβάζουν κριτικές άλλων. Δημιουργούν δικές τους λίστες ταινιών με δικές τους θεματικές, τις μοιράζονται με τα μέλη του community ή στα social media τους, τις στέλνουν σε δικά τους πρόσωπα ως προτάσεις. Έτσι παίζουν πλέον ενεργό ρόλο στο να ξεχωρίσουν οι αγαπημένες τους ταινίες, να βρουν το κοινό τους και να διαμορφώσουν το σινεμά του μέλλοντος.

c

Στο νέο Cinobo δεν χρειάζεται να είσαι συνδρομητής για να μπορείς να εξερευνήσεις τον κατάλογο εκατοντάδων ταινιών που προτείνει. Μπαίνεις απλώς στο cinobo.com και ξεκινάς την ερεξεύνηση. Πλέον δεν αναζητάς μόνο με βάση τίτλο, σκηνοθέτη, ηθοποιό, γλώσσα, είδος ή φεστιβάλ, αλλά και μέσω του μενού Εξερεύνηση Αλλιώς όπου βλέπεις όλες τις συλλογές, φιλμογραφίες και τα είδη σε λίστα - στην πλατφόρμα υπάρχουν τα πάντα, από γουέστερν, εποχής και αισθηματικά, μέχρι θρίλερ, sci-fi και ντοκιμαντέρ. Ανακαλύπτεις ταινίες που σε ενδιαφέρουν, βλέπεις λίστα με τις παρόμοιες προτάσεις ταινιών και, πλέον, και τη γνώμη του κοινού. Δημιουργώντας απλώς λογαριασμό με email και password, έχεις το δικό σου προφίλ και συμμετέχεις στο community. Και αν ψάχνεις ποια ταινία να δεις, ή θέλεις να μάθεις τα πάντα για τον κινηματογραφικό κόσμο, κάθε στιγμή, υπάρχουν τα ποστ στο Journal, το blog του Cinobo. Είναι φτιαγμένο από την ομάδα του Cinobo, η οποία συστήνεται και για πρώτη φορά στο νέο cinobo.com στη σελίδα Ποιοι είμαστε.

Μπορεί το Cinobo να έχει πλέον ανανεωμένο look και λειτουργικότητα, αλλά η ουσία και η φιλοσοφία του παραμένουν οι ίδιες. “Σινεμά που υπάρχει λόγος που επιλέξαμε. Σινεμά που υπάρχει λόγος να δεις” λέει η ομάδα του. Αυτό το πετυχαίνει το curation, οι άνθρωποι πίσω από την πλατφόρμα που ασχολούνται με την επιλογή ταινιών και την παρουσίασή τους. Παράλληλα, οι μεγαλύτερες συλλογές νέου ελληνικού σινεμά και ταινιών βραβευμένων στα Όσκαρ και τα σημαντικότερα φεστιβάλ, η μοναδική συλλογή κλασικού σινεμά και φεστιβαλικών ανακαλύψεων, μαζί με τις αποκλειστικές πρεμιέρες νέων κυκλοφοριών κάνουν το Cinobo να ξεχωρίζει. Μετά τα Guest Picks, όπου αγαπητές σινεφίλ προσωπικότητες όπως η Έλενα Τοπαλίδου και ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζουν τις αγαπημένες τους ταινίες στο Cinobo, η πλατφόρμα εγκαινιάζει τα Big Shorts, τη νέα ενότητα αφιερωμένη σε έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, με τη φιλμογραφία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου.

Το Cinobo Nights αλλάζει όνομα, αλλά παραμένει ανεκτίμητο. Γίνεται Cinobo Pass και συνεχίζει να χαρίζει κάθε εβδομάδα δωρεάν εισιτήρια σινεμά σε όλους τους συνδρομητές Cinobo και να στηρίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες αναλαμβάνοντας να πληρώσει τα δωρεάν εισιτήρια των συνδρομητών του.

Το νέο Cinobo με όλες τις νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμο μέσω του cinobo.com σε υπολογιστή! Φυσικά οι συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν εκατοντάδες ταινίες για streaming και μέσω της εφαρμογής σε smart TV, smartphone και tablet και με ασύρματη προβολή στην τηλεόραση με Google Chromecast ή AirPlay. Υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης προβολής σε 2 συσκευές, ενώ μπορεί κανείς να δει ταινίες ακόμα και offline.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured