Μια ταινία για τον David Bowie ετοιμάζει ο Brett Morgen, ο οποίος το 2015 σκηνοθέτησε το biopic Montage of Heck για τον Kurt Cobain.

Σύμφωνα με το Variety, ο Morgen έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύοντας πάνω στο project, για το οποίο έχει μελετήσει υλικό χιλιάδων ωρών από εμφανίσεις του εκλιπόντα μουσικού, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πηγή του Variety, η ταινία δεν είναι ούτε ντοκιμαντέρ, ούτε και βιογραφική, αλλά πρόκειται για μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία, χτισμένη πάνω σε ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα υλικό.

Ο επί χρόνια παραγωγός του Bowie, Tony Visconti συμμετέχει επίσης στο project ως μουσικός παραγωγός. Στην ταινία συμμετέχουν ακόμη μέλη της ομάδας πίσω από τον ήχο στο Bohemian Rhapsody, οι οποίοι θα αναλάβουν τη μίξη ήχου και το sound design του project.

O τίτλος και άλλες λεπτομέρειες για την ταινία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, όμως ξέρουμε ότι ο Morgen ποντάρει σε ένα IMAX release, αλλά και μια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance στα τέλη Ιανουαρίου. Αν όντως βγει η ταινία τον Ιανουάριο, η πρεμιέρα της θα συμπέσει με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως, από ό,τι έχει γίνει γνωστό, ο Morgen έχει τη στήριξη των κληρονόμων του Bowie για την ταινία, παρότι στο παρελθόν έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τέτοιου είδους projects.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured