Από την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ανοίγει και πάλι η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το θερινό σινεμά Λαΐς και με ταινία έναρξης τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.

mpld.jpg

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιλογή ταινιών από τη Διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης. Ενδεικτικά, στις 11/6 θα προβληθεί η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ ενώ την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου θα προβληθεί «Η Παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα σε αποκλειστική προβολή της Ταινιοθήκης.

prfr.jpg

hprt.jpg

Ακόμα, προβολές από το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Σε αφιέρωμα που διοργανώνει η εφημερίδα LIFO, θα προβληθούν στο θερινό σινεμά «Λαϊς» ελληνικά ντοκιμαντέρ όπως το «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη ο οποίος γύρισε την ταινία του σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και επιλογές ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

opss.jpeg

Παράλληλα με τις προβολές στην «Λαΐδα», στο θερινό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου εντάσσεται και η συμμετοχή Ταινιοθήκης της Ελλάδος στις δράσεις «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού με την προβολή των «Απάχηδων των Αθηνών» (1930) των αδελφών Γαζιάδη σε δύο τοπία των γυρισμάτων της ταινίας, το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12/9) και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15/9), με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ.

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» είχαν προβληθεί με τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια πρώτη με αποκατεστημένη κόπια τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured