Για τη δημοφιλέστατη νοτιοκορεάτικη σειρά επιβίωσης Squid Game του Netflix τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναγράψει. Με τόσο ντόρο, άλλωστε, που γίνεται παγκοσμίως, τι άλλο να αναφέρουμε ή να συμπληρώσουμε;  Όπου και να γυρίσετε, θα ακούσετε για το Squid Game, ακόμα και στο prime time των δελτίων ειδήσεων. Υπαρκτό ή τεχνητό buzz, το Squid Game ή Το Παιχνίδι του Καλαμαριού είναι η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix, με περισσότερα από 111 εκατομμύρια προβολές σε μόλις 17 μέρες- και συνεχίζει ακάθεκτη.  Αν σας άρεσε, λοιπόν, τόσο το «Squid Game», το τελείωσατε με συνοπτικές διαδικασίες, και δεν ξέρετε πώς να συνεχίσετε, παρακάτω σας προτείνουμε άλλες 6 ταινίες και σειρές, που εμφανίζουν αρκετά κοινά στοιχεία με τη δημοφιλή σειρά του Netflix. Σημειωτέον, ότι δεν έχει νόημα να αναφερθούμε και στα franchise The Hunger Games, Maze Runner και Escape Room -είμαστε σίγουροι ότι τα έχετε δει και εμπεδώσει.


battle-royale-1-750

Battle Royale (2000)

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Σε αυτήν την περίπτωση, αρχηγός είναι ο Ιάπωνας ηθοποιός-θρύλος Τακέσι Κιτάνο, στο ρόλο ενός διαφορετικού καθηγητή σχολείου και μπροστά σε μία κατάσταση ζωής και θανάτου. Σαράντα δύο μαθητές, εν αγνοία τους, μεταφέρονται σε ένα άγνωστο νησί και αναγκάζονται -δεν έχουν άλλη επιλογή- να πάρουν μέρος στο Battle Royale, ένα θανατηφόρο παιχνίδι όπου σε τρεις μέρες πρέπει να μείνει μόνο ένας τους ζωντανός. Είναι μέχρι να γίνει η αρχή, με τους έφηβους μαθητές να μεταμορφώνονται, σιγά - σιγά, σε δολοφόνους. Μπορούν και αλλιώς; Η ταινία προκάλεσε σάλο στην εποχή της -δεν είναι λίγο να βλέπεις σχολιαρόπαιδα να αλληλοσκοτώνονται με στόχο την προσωπική επιβίωση. Κάπως έτσι, άλλωστε, δεν "σφάζονται" και στα τηλεοπτικά ριάλιτι;

alice-in-borderland-1-750

Alice in Borderland (2020)

Αν ξετρελαθήκατε με το Squid Game, η σειρά Alice in Borderland δεν χάνεται με τίποτα. Από τη Νότια Κορέα μεταφερόμαστε στην Ιαπωνία, σε ένα παράξενο και έρημο Τόκιο, όπου κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί. Ο νεαρός Αρίσου, φανατικός των video games, ξυπνάει μία μέρα και βρίσκει την πόλη του άδεια. Δεν θα αργήσει να πάρει μέρος σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επιβίωσης, προσπαθώντας, παράλληλα, να καταλάβει τι συνέβη και πώς μπορεί -μαζί με τους "συμπαίκτες" τους - να επαναφέρει τα πράγματα στην κανονικότητα. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο manga, η πρώτη σεζόν του Alice in Borderland προβάλλεται στο Netflix.

 

the-cube-1-750

Cube (1997)

Αγαπημένη cult ταινία από τον Καναδά που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να συζητιέται και να βλέπεται ευχάριστα. Σε ένα καφκικό μέλλον, έξι άνθρωποι ξυπνάνε ξαφνικά και συνειδητοποιούν ότι είναι παγιδευμένοι σε μία παράξενη φυλακή. Ένας μεγάλος κύβος από συγκοινωνούντα δωμάτια, γεμάτα από παζλ και θανατηφόρες παγίδες, που δεν ξέρεις που θα σε βγάλουν -στον θάνατο ή στην ελευθερία; Θα συνεργαστείς με τους υπόλοιπος για να βγεις από εκεί ή στο τέλος θα επικρατήσει το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"; Η όλη κατάσταση θυμίζει, έστω σε σημεία, το Squid Game, αν και το σκηνικό στον Κύβο είναι ακόμα πιο σκοτεινό και κλειστοφοβικό.


sweet-home-1-750

Sweet Home (2020)

Μετά τον χαμό της οικογένειάς του, ο μοναχικός έφηβος Τσα Χιουν-Σου μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα όπου έρχεται αντιμέτωπος με αλλόκοτες και σοκαριστικές καταστάσεις και αγωνίζεται να επιβιώσει σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα και βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής. Και εδώ έχουμε το στοιχείο της επιβίωσης, μπροστά σε μία δυστοπική και παράξενη νέα πραγματικότητα. Σε αντίθεση με το Squid Game, η -επίσης νοτιοκορεάτικη- σειρά Sweet Home βρίθει υπερφυσικών στοιχείων και τεράτων, σε μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη σεζόν τρόμου και αγωνίας. Επενδύστε άφοβα. Το Sweet Home προβάλλεται, επίσης, στο Netflix.



the-platform-movie-1-750

Η Πλατφόρμα (2019)

Σε πολλούς άρεσε, άλλοι τόσοι τo μίσησαν. Η Πλατφόρμα είναι μία ισπανική ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου που πέτυχε τον σκοπό της. Συζητήθηκε, όχι όμως για τους λάθους λόγους. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλουμε να βιώσουμε και εμείς ένα μέλλον, όπως αυτό παρουσιάζεται στην Πλατφόρμα. Άνθρωποι κρατούμενοι, κλεισμένοι σε κελιά σε κάθετη διάταξη, με το φαγητό να πέφτει από ψηλά, φαγητό που προορίζεται για τους πάνω ορόφους, αφήνοντας τους κάτω να λιμοκτονούν. Υπάρχει σωτηρία μέσα σε αυτή την πλατφόρμα της κολάσεως; Μπορούν οι κρατούμενοι να αποδράσουν πριν κυριολεκτικά πεθάνουν της πείνας; Πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να επιβιώσει; Μπορείτε να βρείτε τις δικές σας απαντήσεις βλέποντας την Πλατφόρμα στο Netflix.


3-1-750

3% (2016-2020)

Το 3% είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δυστοπική σειρά του Netflix από τη Βραζιλία, με τον τέταρτο -και τελευταίο;- κύκλο να προβάλλεται τα περασμένα Χριστούγεννα. Πώς δεν κατάφερε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο και τηλεθεατές στην Ελλάδα; Δεν είναι η Βραζιλία τόσο cool σαν τη Νότια Κορέα; Καιρός να μάθετε για το 3%, εκεί που λίγοι επίλεκτοι, από την υποανάπτυκτη και φτωχική Ενδοχώρα, μπορούν να γίνουν μέλη της προνομιούχας Υπεράκτιας Χώρας και να ζήσουν με όλες τις ανέσεις και πλούτη σε ένα εξωτικό νησί. Μόνο που αυτό δεν έρχεται χωρίς τίμημα, θα πάρουν μέρος σε μία επικίνδυνη διαδικασία και αποστολές, για να μπουν στο πολυπόθητο 3% που θα φτάσει μέχρι το τέλος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured