Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που στοιχειώνει το Χόλιγουντ εδώ και 35 χρόνια, είναι ο ανεξιχνίαστος και παράξενος θάνατος της Νάταλι Γουντ. Η όμορφη ηθοποιός πνίγηκε το 1981 σε ένα τραγικό ατύχημα,  πολλοί όμως θεώρησαν πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

49hh_1.jpg

Ήταν η εποχή που η 43χρονη διέμενε στο σκάφος της, στην ακτή της νήσου Καταλίνα στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Brainstorm” τον Νοέμβριο του 1981, ένα βράδυ εξαφανίστηκε. Τη βρήκαν το επόμενο πρωί, σχεδόν 2 χιλιόμετρα μακρυά. Ήταν νεκρή και επέπλεε στο νερό, φορώντας μια νυχτικιά φανέλα κι ένα κόκκινο παλτό. Οι έρευνες έδειξαν ατύχημα, αλλά οι φήμες για την υπόθεση και για τα ύποπτα μυστικά της, φούντωναν μέρα με τη μέρα. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σκάφος μαζί της ήταν ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία, Κρίστοφερ Γουόκεν, ο καπετάνιος Ντένις Νταβέρν και ο (δύο φορές) σύζυγός της, Ρόμπερτ Γουάγκνερ.

49hh_2.jpg

Ο Γουάγκνερ είχε δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις τότε. Ποτέ δεν κατάφερε να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που η Νάταλι Γουντ, η οποία είχε φοβία με τον βυθό, βρέθηκε στο νερό ή για το γιατί η σωσίβια λέμβος είχε ξεβραστεί σε κοντινή ακτή. Το 2011, η αστυνομία του Λος Άντζελες άνοιξε ξανά την υπόθεση και ο 88χρονος σήμερα Γουάγκνερ θεωρείται επίσημα ύποπτος για φόνο. Στις νέες του καταθέσεις, ο καπετάνιος του σκάφους παραδέχτηκε εντωμεταξύ πως είχε πει ψέμματα την πρώτη φορά, και ότι απέκρυψε έναν πολύ σκληρό καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι, λίγο πριν η Νάταλι Γουντ εξαφανιστεί.

49hh_3.jpg

Το σίγουρο είναι ότι το προηγούμενο βράδυ του θανάτου της ηθοποιού, ο Γουάνγκερ και ο Γουόκεν είχαν δειπνήσει σ’ ένα εστιατόριο και μάρτυρες κατέθεσαν ότι προέκυψε άγριος καυγάς μεταξύ των δύο αντρών, πιθανότατα επειδή ο Γουόκεν κατηγορούσε τον Γουάγκνερ ότι εμποδίζει την καριέρα της γυναίκας του. Σύμφωνα με τη νέα μαρτυρία του, ο Γουάγκνερ έσπασε ένα μπουκάλι κρασί στο τραπέζι από τα νεύρα του, κάτι που έκανε τον Γουόκεν να γυρίσει έντρομος στο δωμάτιό του. Επίσης, στη νέα κατάθεση του καπετάνιου, αρκετές ώρες μετά την εξαφάνιση της ηθοποιού, ο Γουάγκνερ δεν ένιωθε καθόλου ανήσυχος και δεν έψαχνε να την βρει.

49hh_5.jpg

Η νέα αυτοψία του 2012 αποκάλυψε μελανιές στο κορμί της Νάταλι Γουντ και μάλιστα έδειξε πως είχε δεχτεί σωματική επίθεση, ώρες πριν βρεθεί μέσα στο νερό. Πλέον, η αστυνομία άλλαξε τα αίτια θανάτου της Νάταλι Γουντ, από «ατύχημα» σε «πνιγμό από αδιευκρίνιστα αίτια».

49hh_4.jpg

Η Νάταλι Γουντ έγινε γνωστή χάρη στον ρόλο της στο πλευρό του Τζέιμς Ντιν για τον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία», για τον οποίο κέρδισε Όσκαρ Β’ ρόλου. Επιπλέον ξεχώρισε στο “West Side Story”, στο “Gypsy” και στο “Splendor in the Grass” του Ηλία Καζάν. Η ηθοποιός γνώριζε τον Γουάγκνερ όλη της σχεδόν τη ζωή, από την ηλικία των 10 ετών. Το ειδύλλιο άρχισε επίσημα όταν έγινε 18 ετών, με τις ευλογίες της 20th Century Fox καθώς το studio θεώρησε ότι θα ήταν ιδανική σύζυγος στον Γουάγκνερ. Ο πρώτος τους γάμος έγινε το 1957, για να πάρουν διαζύγιο 5 χρόνια αργότερα. Η Γουντ ξαναπαντρεύτηκε, αυτή τη φορά με τον Βρετανό Ρόμπερτ Γκρένσον, με τον οποίον κι απέκτησε μια κόρη, αλλά μόλις λίγους μήνες μετά το δεύτερο διαζύγιό της, ξαναγύρισε στην αγκαλιά του πρώτου συζύγου της, το 1972. Εννιά χρόνια αργότερα, ο θάνατός της θα αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά σοκ στον κόσμο του Χόλιγουντ.

49hh_6.jpg

Η εκπομπή του CBS, «48 Hours», που μόλις προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση, ρίχνει νέο φως στην υπόθεση. Ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ δεν έχει δεχτεί, προς το παρόν, να καταθέσει ξανά στην αστυνομία και δεν συνεργάζεται, σε αντίθεση με τον Κρίστοφερ Γουόκεν, ο οποίος μίλησε και είπε πως πολλά γεγονότα εκείνων των ημερών είναι αρκετά ύποπτα ώστε να θεωρούμε ότι κάτι συνέβη.
Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από το επεισόδιο του «48 Hours», με τίτλο «Natalie Wood: Death in Dark Water».

{youtube}WO7dMj-6VA4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured