Η νέα αστυνομική σειρά με τίτλο Shades of Blue, που προβάλλεται αποκλειστικά στα Novacinema, έχει ένα μεγάλο ατού σε σχέση με τα υπόλοιπα αστυνομικά δράματα που κατά καιρούς διεκδικούν την προσοχή μας. Διαθέτει το star power της σεξοβόμβας Jennifer Lopez που υποδύεται την Harlee Santos, μια αστυνομική ντετέκτιβ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του αστικού εγκλήματος και ταυτόχρονα είναι μια single μητέρα με μια κόρη στην εφηβεία. Το ντόμινο διαφθοράς, διπλών ρόλων και προδοσίας πρόκειται να εξελιχθεί, με την σκληροτράχηλη αστυνομικό να ακροβατεί ανάμεσα σε θανάσιμες αποφάσεις.

shadesofbluein.jpg

Στο Shades Of Blue που σε αποκλειστικότητα, λίγο μετά την Αμερική, προβάλλεται στα Novacinema, δεν έχουμε αυτοτελή επεισόδια εγκλημάτων αλλά μια εξελισσόμενη ιστορία διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών με δικό τους κώδικα τιμής και τους δικούς τους κανόνες «οικογένειας». Επικεφαλής της συμμορίας αστυνομικών που κάνουν κατάχρηση βίας, δωροδοκούνται και καρπώνονται κλοπιμαία, είναι ο ντετέκτιβ Matt Wozniak, τον οποίο υποδύεται ο Ray Liotta (Goodfellas). Ο χαρακτήρας της Jennifer Lopez έχει ενσωματωθεί σε αυτή την διεφθαρμένη οικογένεια με νόμους μαφίας και δική της δικαιοσύνη προστασίας όσον αφορά τους «δικούς της» ανθρώπους και μεγαλώνει με σχετική άνεση την κόρη της. Όλα θα αλλάξουν τη στιγμή που ο διεφθαρμένος μικρόκοσμος μπαίνει στο στόχαστρο του FBI και ένας κυβερνητικός πράκτορας θα προσεγγίσει την Harlee Santos για να καταδώσει τον Matt Wozniak και να βγάλει στη φόρα όλες τις παράνομες δραστηριότητές του.

Η Harlee θα βρεθεί σε δεινή θέση, επαγγελματικά, ηθικά και οικογενειακά. Θα πρέπει να γίνει undercover καταδότης στο αστυνομικό σώμα, ώστε το FBI να παρακολουθεί τις δραστηριότητες της «οικογένειας» κακών μπάτσων. Αν αρνηθεί αυτό το ρόλο, θα πρέπει να πάει φυλακή για τα αδικήματα που έχει διαπράξει και η κόρη της θα αντιμετωπίσει ένα πολύ δυσάρεστο μέλλον.

shadesofblue2.jpg

Αν είσαι συνδρομητής Nova3play, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή σου με το internet για να αποκτήσεις χωρίς καμία επιπλέον χρέωση πρόσβαση στο Nova On Demand (plug & play) και να απολαμβάνεις όποτε εσύ θες κορυφαίες πρεμιέρες αλλά και τη Lopez στον πιο δυναμικό της ρόλο. Η Λατίνα super star, ακροβατεί ανάμεσα στην αμφιβολία των πράξεων της και τις επιπτώσεις του παραβιασμένου συστήματος ηθικών αξιών με το οποίο έμαθε να επιβιώνει. Η θέση της δυσκολεύει όταν ο Matt Wozniak (Liotta) αρχίζει και υποπτεύεται ότι υπάρχει χαφιές ανάμεσα στους ανθρώπους του.

Ειδική μνεία για το νεύρο στη σκηνοθεσία των πρώτων επεισοδίων και την καλοκουρδισμένη πλοκή πάνε στον Barry Levinson, έναν εξαιρετικό Αμερικάνο σκηνοθέτη, ο οποίος έχει υπογράψει μεταξύ άλλων τα Wag The Dog, Sleepers και Bugsy. Τα εγκλήματα και η εξάλειψη της διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα είναι ένα πρωτογενές υλικό από το οποίο έχουμε δει σπουδαία έργα τόσο στο σινεμά (Serpico) όσο και στην τηλεόραση (The Shield). Περιμένουμε με αγωνία να δούμε την εξέλιξη του Shades Of Blue και αν θα καταφέρει να μπει στα κορυφαία του είδους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured