Όταν πρόκειται για γούεστερν, κανείς δεν εξαπολύει την κόλαση καλύτερα και πιο διασκεδαστικά από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Κανείς άλλος Αμερικάνος σκηνοθέτης της γενιάς του δεν χρησιμοποιεί τους διαλόγους τόσο έξυπνα για να προωθήσει την πλοκή και κανείς άλλος δεν ενσωματώνει τόσο απολαυστικά τη βία στο κάδρο. Με μια διάρκεια που αγγίζει τις τρεις ώρες, ο Ταραντίνο με την 8η ταινία του "Hateful Eight", η οποία κάνει πρεμιέρα στα Novacinema αυτό το μήνα υπογράφει ένα ακόμα ερωτικό γράμμα στη widescreen μεγαλοπρέπεια των πλάνων του Σέρτζιο Λεόνε, από τον γουέστερν διάκοσμο του Technicolor μέχρι τη μουσική του Ennio Morricone, έχοντας γράψει μια «θεατρική» πλοκή ενός καθαρόαιμου «whodunit» που δείχνει να ξεπήδησε από το σύμπαν της Αγκάθα Κρίστι. Επιπλέον ο Ταραντίνο για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί τον πιο φτηνό διάλογο σαν θεατρική απαγγελία υψίστου κλάσεως για να τον τυλίξει γύρω από την κινηματογραφική βόμβα μολότοφ που εξαπολύει στις αισθήσεις.

Το Hateful Eight φυσικά θα σκάσει στα μούτρα όσων έχουν ζήτημα με την gore βία, τον μισογυνισμό στον macho διάλογο, τη λέξη nigger και όλα όσα των έχουν καταστήσει μέσα στα χρόνια στόχο ενός politically correct νέο-συντηρήσιμού. Ξεφορτωθείτε το δίχως άλλο αυτά τα στεγανά και χαθείτε στο κινηματογραφικό σύμπαν ενός μάστορα που ξέρει πότε να αποκαλύπτει τα καλά κρυμμένα μυστικά του βραδυφλεγούς σεναρίου του.

hatefulin.jpg

Στο γουέστερν σύμπαν της ταινίας που, αν δεν καταφέρεις να τη δεις στις 18 Δεκεμβρίου και αν είσαι συνδρομητής Nova3play, αρκεί να συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή σου με το internet για να αποκτήσεις πρόσβαση στο Nova On Demand (plug & play) ώστε να την παρακολουθήσεις όποτε επιθυμείς, δεν έχουμε μια ιστορία αυτοδικίας όπως στο Django Unchained αλλά μια σύγκρουση χαρακτήρων σε ένα αποκλεισμένο από τον χιονιά - σημείο μηδέν. Στο Hateful Eight δεν υπάρχει Καλός Κακός και Άσχημος -είναι όλοι τους κακοί και επικίνδυνοι, με τις διαθέσεις σε σταθερό σημείο βρασμού. Εν μέσω μιας λυσσασμένης κακοκαιρίας, σε μια ξεχασμένη από το Θεό πανσιόν, θα βρουν κατάλυμα ένας κυνηγός κεφαλών, μια επικηρυγμένη white trash εγκληματίας, ένας μαύρος στρατιώτης που γλύτωσε του εμφυλίου και φέρεται να κουβαλάει ένα ευχαριστήριο γράμμα του Lincoln στην τσέπη, ένας ρατσιστής στρατηγός, ένας καουμπόης, ένας Μεξικάνος, ένας Βρετανός δήμιος και μερικά ακόμα ρεμάλια.

hatefuleight.jpg

Η κατάσταση είναι υπόγεια έκρυθμη και το casting του Κουέντιν για άλλη μια φορά είναι αλάνθαστο. Από τον Samuel L. Jackson, που ξέρει καλά να απογειώνει τον Σαιξπηρικό διάλογο πεζοδρομίου, μέχρι το reunion των Tim Roth και Michael Madsen από το Reservoir Dogs και από την απίθανα στραπατσαρισμένη Jennifer Jason-Leigh μέχρι τον απολαυστικό Kurt Russell, όλοι είναι άριστα συγχρονισμένοι, σαν έγχορδα σε εκκωφαντικό ρεσιτάλ δωματίου. Και φυσικά, το Hateful Eight που είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα και τολμηρά μετά-γουέστερν που σέβονται το genre και μπολιάζουν με pulp fiction ευαισθησία τα διδάγματα των κλασικών του Αμερικάνικου σινεμά, από τον Χάουαρντ Χοκς μέχρι τον Νίκολας Ρέι.

Σφαίρες, αίμα, σπαρταριστές αφηγήσεις, δηλητήρια, διπλοπρόσωποι χαρακτήρες, μαύρο χιούμορ, διαλογικό σασπένς, στυλιζαρισμένες λήψεις και λεκτική βία, σε ένα πλήρες, αντισυμβατικό χαρμάνι που προκαλεί τις αισθήσεις και καθηλώνει τους απαιτητικούς θεατές που αγαπούν τον κινηματογράφο. Και μην ξεχνάς: η συγκεκριμένη ταινία είναι μια από τις πολλές ενδιαφέρουσες που μπορείς να απολαμβάνεις πρώτος στα Novacinema. Πρεμιέρες και μεγάλα blockbuster, σε αποκλειστικότητα και 1 χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured