Έφτασε πάλι η Κυριακή κι εμείς συντονιστήκαμε στη νέα σειρά του HBO που προβάλλεται στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα στα Novacinema: το Westworld. Για τους «μη-ξενύχτηδες», η σειρά προβάλλεται και σε Prime Time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00 στο Novacinema4HD, ωστόσο εμείς δεν αντέχαμε την αναμονή ούτε λίγων ωρών!

Το Westworld ξεκίνησε να χτίζει το τεράστιο μυστήριο που το περιβάλλει ήδη από το πρώτο επεισόδιο της πρώτης του αυτής σεζόν και οι φανς της σειράς έχουν αναπτύξει αρκετές θεωρίες ώστε να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση – θεωρίες που, η σειρά επαληθεύει επεισόδιο προς επεισόδιο.

Το ένατο και προτελευταίο επεισόδιο της σειράς επιβεβαίωσε τρεις μεγάλες θεωρίες που ήδη είχαν κατά νου αρκετοί φανατικοί της σειράς:

-    O καλόκαρδος William είναι ο Man in Black, μιας και οι ιστορίες τους λαμβάνουν χώρα σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές.
-    Ο Bernard κατασκευάστηκε ώστε να μοιάζει στον Arnold, τον πρώην συνάδελφο του Ford δεν είναι πλέον στη ζωή.
-    Κάποιες συζητήσεις μεταξύ του Bernard και της Dolores ήταν flashbacks συζητήσεων μεταξύ του Arnold και της Dolores.

Όπως μάλλον παρατηρείτε, καθεμία από τις παραπάνω θεωρίες για το Westworld περιστρέφεται γύρω από δύο κυρίως πράγματα: τον Bernard που είναι host και όχι άνθρωπος, όπως και τα δύο timelines που υπάρχουν στην ιστορία. Από τη στιγμή που οι φανς υποπτεύθηκαν ότι ο Bernard ενδέχεται να είναι ο ίδιος host, η επόμενη ερώτηση αφορούσε το αν αυτός ήταν «κλώνος» του Arnold. Το γεγονός ότι ο Bernard είναι host επιβεβαιώθηκε λίγες εβδομάδες πριν (όλα τα επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής στα Novacinema μπορείτε να τα δείτε ανά πάσα στιγμή στο Nova On Demand, που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους Nova3play συνδρομητές), ενώ το πιο πρόσφατο επεισόδιο μας πληροφόρησε ότι πράγματι πρόκειται για μια ρέπλικα του πρώην συνεργάτη του Ford, Arnold. Οπότε το μόνο που μένει στο Westworld να ξεκαθαρίσει είναι τυχόν ερωτήσεις που ανακύπτουν σχετικά με τα 2 timelines στην ιστορία.

wwin.jpg

Σε περίπτωση που μπερδευτήκατε με τα... χρονικά σημεία στην ιστορία, οι λειτουργίες της Nova είναι εδώ για εσάς: REC, PAUSE & PLAY για να έχετε το 100% της προσοχή σας στην υπόθεση ακόμα κι όταν χτυπήσει το τηλέφωνο, αλλά και REWIND για να ξαναπαίξετε την ίδια σκηνή και να σας λυθούν τυχόν απορίες.
Τις μισές απαντήσεις λοιπόν τις έχουμε, και το time loop μέσα στο οποίο ζει ο Bernard είναι το πιο σκληρό και... «απάνθρωπο» από όλα. Ανακαλύπτει την πραγματική του φύση ξανά και ξανά, συνειδητοποιώντας ότι δεν είχε ουσιαστικά ποτέ παιδί – παρά ένα «ψηφιακό» ποαρελθόν που εμφυτέυτηκε στον τεχνητό του εγκέφαλο ώστε να φαίνεται όσο πιο ανθρώπινος γίνεται. Το γεγονός όμως ότι ζει και ξαναζει τη στιγμή της συνειδητοποίησης καταστρέφει λίγο τις ελπίδες μας σε σχέση με τις επαναστατικές διαθέσεις της Maeve (ακόμα και της  Dolores), μιας και μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι hosts βρίσκονται μέσα σε έναν κύξλο συνειδητοποίησης, ανακάλυψης, επανάστασης και καταστολής πάλι – ξανά και ξανά.

Στο τέλος του επεισοδίου αυτού, η βερσιόν του Bernard με την οποία περάσαμε τη σεζόν αυτή, φαίνεται να αυτοκτόνησε (ναι, κι εμείς ελπίζαμε να το έκανε στα ψέμματα, αλλά χλωμό μάλλον). Επίσης, η Dolores θυμήθηκε τον Arnold, όπως θυμήθηκε και το ότι ήταν αυτή που τον σκότωσε. Και κυρίως, αποκαλύφθηκε ότι οι περισσότερες από τις συζητήσεις που είχε με τον Bernard τη σεζόν αυτή, ήταν συζητήσεις που έκανε με τον πραγματικό Arnold.

wwin2.jpg

Η αγωνία του κοινού να δημιουργεί διαρκώς νέες θεωρίες, όπως και η χαρά του όταν επιβεβαιώνονται οι περισσότερες από αυτές, δείχνει την ιδιαίτερη σχέση που έχει το “Westworld” με τους θεατές του και κάνει τη σειρά αυτή ολοένα και πιο συναρπαστική. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε κανείς να πει πως η σειρά πρόκειται για ένα προχωρημένο πείραμα σχετικά μετην τέχνη του να διηγείσαι μια ιστορία στη σύγχρονη εποχή, όπως και την εμπειρία του να παρακολουθείς την εξέλιξη της ιστορίας αυτής. Καθώς το “Westworld” εξερευνά κι εξηγεί στο κοινό του τη φύση της ανθρώπινης συνείδησης, αποκαλύπτονται πολλά σε σχέση με το πώς η κοινότητα του διαδικτύου λειτουργεί μαζικά ως μια αποτελεσματικά παραγωγική μηχανή ανάπτυξης θεωριών.

Αναμονή και υπομονή μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν αυτής που θα το δούμε φυσικά την ερχόμενη εβδομάδα στα Novacinema.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured