Υπάρχουν συναυλίες που είναι απροσδόκητα όμορφες, άλλες που σε κερνάνε απογοήτευση και μερικές που είναι όπως ακριβώς τις περιμένεις. Στην τελευταία κατηγορία κατατάσσεται και η επιστροφή του βρετανικού ντουέτο των KVB στην Αθήνα και στο Fuzz. Όπου έδωσαν μία ακόμα εμφάνιση χαρακτηρισμένη από τον συνήθη τους επαγγελματισμό και τη γνωστή τους πολύχρωμα σκοτεινή ατμόσφαιρα, χωρίς ωστόσο αυτό το κάτι παραπάνω, ό,τι θα έκανε αξέχαστο ένα συναυλιακό βράδυ.

39dKVB_2.JPG

Αυτό το κάτι προσπάθησε πάντως να το δώσει (και με το παραπάνω) η συμμετοχή της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής στη βραδιά, με τα support acts των Data Fragments και των Strawberry Pills. Οι πρώτοι, συναυλιακά νιόκοποι και σχετικά άπειροι, με όλη τη φόρα ωστόσο και τη δυναμική των πρώτων τους σκηνικών εμπειριών, χάρισαν στους θαμώνες του Fuzz ένα μπριζωμένο post-punk ημίωρο, σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στην πρώτη τους κυκλοφορία στη Geheimnis Records.

39dKVB_3.JPG

Οι Strawberry Pills, πάλι, πρόσφεραν ένα αψεγάδιαστο ηλεκτρονικό ρομάντζο, το οποίο ξεκίνησε από το πρώτο τους EP Conversation Piece (2013) και κορυφώθηκε με τη σαρωτική εκτέλεση του νέου single "Verbal Suicide". Ένα σκοτεινό, λυρικό κομμάτι, που ήδη ακούγεται δυνατά κι έχει αγαπηθεί πολύ από τους πιστούς του ηλεκτρονικού δόγματος, προαναγγέλλοντας ένα δυνατό ντεμπούτο LP για το δίδυμο των Αντώνη Κωνσταντάρα & Valisia Odell.

39dKVB_4.JPG

Στις έντεκα παρά τέταρτο, ήρθε και η ώρα των KVB. Οι Nicholas Wood & Kat Day είναι μια ανάσα πριν τη συμπλήρωση της δεκαετίας της κοινής τους μουσικής πορείας και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Έχουν καταφέρει δηλαδή να χτίσουν μια συμπαγή συνεργασία, η οποία με τη σειρά της γεννά έναν στιβαρό και καλοδουλεμένο ήχο, αλλά και μια ευχάριστα και γλυκά σκοτεινή ατμόσφαιρα, με όλες τις ιδιότητες που χρειάζεται ένα «σήμα κατατεθέν». 

39dKVB_5.JPG

Για τη φετινή τους εμφάνιση στην Αθήνα ετοίμασαν ένα αντιπροσωπευτικό και σφιχτό ποτ-πουρί από το σύνολο της δισκογραφίας τους, η οποία ήδη αριθμεί 5 άλμπουμ και κάμποσα EPs. Έτσι, οι καλύτερες στιγμές του τελευταίου τους δίσκου "Only Now Forever", "Αbove Us", "On My Skin" και "Only Now Forever" αναμίχθηκαν αρμονικά με παλιότερα αγαπημένα τραγούδια, από τα οποία φυσικά δεν μπορούσε να λείψει το υπεραγαπημένο του ελληνικού κοινού "Never Enough". Οι shoegaze κιθάρες του Wood και τα μινιμαλιστικά, ονειρικά synths της Day έκαναν πάλι τη δουλειά τους κι έβγαλαν τους KVB ασπροπρόσωπους, πάντα με φόντο τα visuals που φτιάχνει η Day στον ελεύθερο χρόνο της, αξιοποιώντας τις εικαστικές της σπουδές στο Goldsmith's.

39dKVB_6.JPG

Οι KVB είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, τα οποία γράφουν όμορφη μουσική με δύο όργανα και μια drum machine· κάτι που τους κάνει αβίαστα συμπαθείς κι αγαπητούς. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ακόμα και η επίπεδη αίσθηση που μπορεί ν' αφήσει στ’ αυτιά σου η απουσία αιχμής από τη μουσική τους, συγχωρείται: μια συναυλία τους παραμένει ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις το Σαββατόβραδό σου.

{youtube}yALyfIxt5Z8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured