Μπορεί η κυκλοφορία του τελευταίου (έκτου) δίσκου των Δανών να πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αλλά –παρότι δεν έθεσε νέα δεδομένα για τους Raveonettes– αποτέλεσε ένα απόλυτα ευχάριστο ημίωρο άκουσμα, τιγκαρισμένο στη φαζαριστή κιθάρα και με αρκετές ενδιαφέρουσες μελωδίες να ξεπηδούν εδώ κι εκεί. Πέρα όμως από τη δισκογραφική τους συνέπεια, οι Sune Rose Wagner & Sharin Foo αποδείχτηκαν επαγγελματίες και στη συναυλία που έδωσαν για το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή στο (γεμάτο) Κύτταρο, μετά των «δικών μας» Semen Of The Sun.

Έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει τον (αξιόλογο) δεύτερο δίσκο τους The Walk, οι Semen Of The Sun λειτούργησαν ως ένα δυναμικό πρόγευμα με έντονες 1990s alternative rock αναφορές, αν και θα μπορούσαν ίσως να είναι πιο ξεσηκωτικοί. Δεν ξέρω αν η απόδοση του τρίο επηρεάστηκε από το πρόβλημα υγείας του μπροστάρη Μάριου Σαργιάνου (περαστικά, παρεμπιπτόντως), θα προτιμούσα ωστόσο να δεχτώ μια πιο ισχυρή ηχητική έφοδο εκ μέρους τους. Στο ημίωρο σετ του, πάντως, το συγκρότημα με κέρδισε περισσότερο με τα νέα του τραγούδια (όπως π.χ. το "Roses"), πράγμα που σημαίνει πως δημιουργικά βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Raveonet_2_Semen_Of_The_Sun

Όσον αφορά στους Raveonettes τώρα, η συνολική τους παρουσία ήταν άψογη. Παρότι οι ίδιοι εξέφραζαν παράπονα προς τους ηχολήπτες για τον ήχο των εξάχορδών τους για ολόκληρο το πρώτο μισό του σετ, αυτό δεν πέρασε στο κοινό παρά ελάχιστα. Οι άψογες βοκαλιστικές αρμονίες των Δανών και η vintage αισθητική τους αποδόθηκαν με περισσή άνεση, ενώ το πρόσφατο Observator είχε την τιμητική του. Όχι άδικα, αφού τα "She Owns The Streets", "Curse The Night" και "Observations" –το τελευταίο δυστυχώς με προηχογραφημένη την υπέροχη πιανιστική του μελωδική γραμμή– αποτέλεσαν αβίαστα highlights, ενώ το ακουστικό "Young & Cold" αποτέλεσε την τέλεια πάσα για την τελική επίθεση της μπάντας.

Raveonet_3

Και τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο γι' αυτήν, από μια επιστροφή στο πρώτο δισκογράφημα των Raveonettes, το διαολεμένο Whip It On του 2002; Με τρεις δυναμίτες στη σειρά ("Attack Of The Ghost Riders", "My Tornado" & "Bowels Of The Beast") υπενθύμισαν σε όλους μας την εκκωφαντική κιθαριστική τους δυναμική. Δεν παρέλειψαν επίσης να παίξουν back-to-back τα απόλυτα χιτάκια τους "Love In A Trash Can" και "That Great Love Sound", με το "Aly Walk With Me" να αποτελεί την κατακλείδα του κυρίως προγράμματος –ικανοποιώντας έτσι και τους πιο casual φίλους τους.

Raveonet_4

Μετά και από ένα συμπληρωματικό τριμερές encore (από το οποίο ξεχώρισε το γλυκύτατο "Christmas Song"), οι Raveonettes έριξαν αυλαία αφήνοντας τον υποφαινόμενο με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τόσο, ώστε άφησε πίσω του την εκνευριστική ημίωρη καθυστέρηση της εισόδου του κοινού στον χώρο. Τέλος καλό, όλα καλά δεν λένε; Ε, κάπως έτσι...

setlist:
 
Hallucinations
She Owns The Streets
Blush
Dead Sound
Lust
Curse The Night
Gone Forever
The Enemy
Observations
Love In A Trashcan
That Great Love Sound
Young & Cold
Attack Of The Ghost Riders
My Tornado
Bowels Of The Beast
Aly Walk With Me
The Christmas Song
Heart Of Stone
Cops On Our Tail

{youtube}F5jMseC49N0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured