Μια εκρηκτική βραδιά, όπως ήταν αναμενόμενο, χάρισαν οι Fuzztones στο κοινό τους την Παρασκευή στο Gagarin. Ο πρώτος οιωνός της εξαιρετικής συναυλίας που θα ακολουθούσε ήταν η εμφάνιση των Mongrelettes, που άνοιξαν σε ένα ικανοποιητικά γεμάτο –αλλά όχι όσο θα περίμενε κανείς– Gagarin.

Το γυναικοκρατούμενο συγκρότημα, με 4 γυναίκες και μόλις έναν άντρα στη σύνθεσή του, κέρδισε αμέσως με το που βγήκε στη σκηνή τις εντυπώσεις, χάρη στο κέφι και στη ζωντάνια του. Με ένα πάντρεμα garage rock, πανκ και ψυχεδελικής ποπ ή με πιο απλά λόγια με μια ευχάριστη για τα αυτιά «μουντίλα» –όρος με τον οποίο η τραγουδίστρια της μπάντας Marika Ye Ye χαρακτήρισε τα περισσότερα κομμάτια τους– οι Mongrelettes ξεσήκωσαν το κοινό. Κι αφού μας προθέρμαναν ιδανικά, ήρθε η στιγμή να δώσουν τη σκυτάλη στους Fuzztones.

Fuzztones_2_Mongrelettes

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά ήμουν λίγο καχύποπτη απέναντί τους. Αναρωτιόμουν αν μετά από το «ξεσάλωμά» τους στην Ισπανία, την αναβολή των συναυλιών τους στην Ελλάδα και τις αλλαγές στο line-up τους –στο παρά πέντε της εμφάνισής τους στην Αθήνα– θα κατάφερναν να ικανοποιήσουν τους φίλους τους, αποζημιώνοντάς τους για την αναστάτωση που προκλήθηκε με την αλλαγή των ημερομηνιών. Με διαφορετικό μπασίστα και χωρίς τον κιθαρίστα τους ανέβηκαν λοιπόν στη σκηνή και τελικά κέρδισαν το στοίχημα!

Δυναμικοί, με όλη την τρέλα και το κέφι που περιμένει κανείς από αυτούς, οι Fuzztones δικαίωσαν τον τίτλο των πρωτοπόρων της αναβίωσης του garage. Με τη setlist τους να περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες τους, όπως το "Romilar D'', το ''Gotta Get Some'', το ''Ward 81'' ή το  ''Wicked'', με τον δυνατό και άγριο ήχο τους να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και με το ανατρεπτικό τους στιλ –ποτέ δεν υπήρξαν political correct, όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο Rudi– ξεφάντωσαν τόσο οι οι ίδιοι όσο και ο κόσμος. Όσο δε προχωρούσε η βραδιά και κυρίως όταν η μπάντα έπαιξε τα πιο αγαπημένα κομμάτια του  ελληνικού κοινού,  όλοι άρχισαν να παραληρούν και να αποθεώνουν τον Rudi. 

Fuzztones_3

Ο τελευταίος δεν δίστασε να αναφερθεί και στις αποχωρήσεις των δύο μελών της μπάντας, με το γνωστό κυνικό και ειρωνικό του χιούμορ: «Όπως βλέπετε, λείπουν απόψε και δύο από τα μέλη μας. Ο ένας βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα, όπου κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει, και ο άλλος είναι πίσω στην Αμερική, όπου ανήκει. Ήταν δύσκολο για μας να προετοιμαστούμε για την αποψινή βραδιά, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε». Πράγματι, παρά τις απώλειες, οι Fuzztones στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν άφησαν να γίνουν αντιληπτά το όποια κενά δημιούργησαν στη μπάντα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ισπανία.

Φυσικά από τη βραδιά δεν έλειψαν και τα γεμάτα σεξουαλικά υπονοούμενα σχόλια του Rudi. Σχολίασε μάλιστα και τη θερμή υποδοχή που είχαν τα αστεία του από τις γυναίκες που βρίσκονταν στο Gagarin, λέγοντας πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον αγαπά την Ελλάδα τόσο, επειδή οι Ελληνίδες είναι πιο απελευθερωμένες σε αυτά τα θέματα περισσότερο από το γυναικείο κοινό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Στα highlights ήταν και η στιγμή που ο Rudi ξεκίνησε να παίζει το ''Highway 69'' με ξεκούρδιστη κιθάρα. Δεν πτοήθηκε όμως, αντίθετα, γελώντας, ρώτησε αν υπάρχει κανείς από το κοινό που να ξέρει κανένα καλό ανέκδοτο να πει για να καλύψει το κενό, όσο εκείνος θα κουρδίζει την κιθάρα του!

Fuzztones_4

Η συναυλία έκλεισε με τον Rudi να αποχαιρετά τον κόσμο στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την οικονομική κρίση, λέγοντας πως όλοι περνάμε δυσκολίες, γι’ αυτό και η καλύτερη συμβουλή είναι να μείνουμε ενωμένοι. Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί με λόγια μια τέτοια βραδιά. Μόνο όσοι βρέθηκαν στο Gagarin την Παρασκευή μπορούν να καταλάβουν την όμορφη τρέλα που επικράτησε. Τελικά ο Rudi παραμένει ένα παιδί το οποίο δεν θα γεράσει ποτέ κι αυτό θα το επιβεβαιώνει σε κάθε live των Fuzztones, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι και το garage είναι ένα κίνημα που δεν θα γεράσει ποτέ.

{youtube}lXtRjor10BE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured