Μεγάλο όνομα ο Boddika για την ηλεκτρονική σκηνή: και ως το ένα δεύτερο του σχήματος των Instra:mental, εσχάτως όμως και ως σόλο καλλιτέχνης, με αρκετά κομμάτια που μέσα στο 2011 ακουστήκανε πολύ στους κύκλους των φίλων αυτής της μουσικής. Ταιριαστή λοιπόν η ταμπέλα «έρχεται τώρα που συμβαίνει» για το event της Παρασκευής στο 6 D.O.G.S., καθώς ο συμπαθής καραφλο-Μπόντικας είναι όνομα που πραγματικά φτιάχνει μουσική του σήμερα και θα μπορούσαμε κάλλιστα να τον βλέπαμε να παίζει σε κάποιο από τα μεγαλύτερα clubs του Λονδίνου ή κάποιας άλλης electronica Μέκκας.

Ξεκίνημα της βραδιάς με το δίδυμο των Black Athena και διοργανωτών των Cloudcity events, της Jo και του Κωστή δηλαδή. Όπως συνηθίζουν στις εμφανίσεις τους, άφησαν την κυρία της παρέας να ξεκινήσει το σετ γεμίζοντας τον χώρο με ζεστούς R’n’B ρυθμούς και mid-tempo hip hop κομμάτια –αρχή πολύ ταιριαστή για τον κόσμο που είχε έρθει με σκοπό να απολαύσει το ποτό του προτού δεχθεί την επίθεση των beats η οποία θα επακολουθούσε. Όταν ανέλαβε κατόπιν ο Κωστής, οι τόνοι ανέβηκαν, με τις μουσικές επιλογές να κινούνται σε πιο επιθετικό hip hop, με funky breaks κεράσματα και με ορισμένα αμιγώς ηλεκτρονικά κομμάτια, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον ΔΔ.

Boddika_2_Black_Athena

Ο οποίος και υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της πιο μελωδικής (αλλά ταυτόχρονα ρυθμικής) αρχής των Black Athena και του ηλεκτρονικού μένους του Boddika. Ο ΔΔ εξαπέλυσε το δικό του ηχητικό μανιφέστο στο 6 D.O.G.S. και πραγματικά θα μπορούσε να σταθεί και ως κυρίως όνομα σε κάποια άλλη βραδιά. Τον είχαμε ξαναδεί ως μέλος των Guilty Lasers στο παρελθόν, όμως την Παρασκευή ο ήχος του ήταν πιο σκοτεινός και επιθετικός με σαφείς αναφορές τόσο στο IDM όσο και στο tech house: hi hats που ξύριζαν, σκοτεινές ατμόσφαιρες, επιβλητικά synths και beats που τα ένιωθες πρώτα στο στήθος και μετά στο αυτί. Ο ΔΔ μπορεί να είχε ρόλο warm-up στη βραδιά, μακάρι όμως να τον ξαναδούμε κάποια άλλη στιγμή και μόνο του. Απέδειξε πως μπορεί άνετα να υποστηρίξει ένα σόλο σετ.

Boddika_3

Μόλις το ρολόι έδειξε 02:30, η αγγλόφατσα της βραδιάς και κύριος καλεσμένος ανέλαβε δράση πίσω από τα decks του 6 D.O.G.S. Η αρχή του ήταν πολύ δυνατή και γεμάτη ενέργεια κι έτσι θα παρέμενε το σετ καθ’ όλη τη διάρκειά του. Κυμαινόμενος ανάμεσα στις πιο ζωηρές στιγμές των Instra:mental και των δικών του μουσικών, ο Boddika πάτησε γκάζι ήδη από το ξεκίνημα και το πόδι του δεν ξεκόλλησε από το πεντάλ ως το τέλος. Ο «πόλεμος» των beats λοιπόν το κυρίως σετ της βραδιάς, με tech αναφορές και με ηχητική επίθεση δίχως διάλειμμα για ανάσες. Ο κόσμος άλλωστε έδειξε να το απολαμβάνει εμφανώς, καθώς έβλεπες τη μάζα του κοινού να πάλλεται στις προσταγές του Βρετανού πρωταγωνιστή χωρίς να ενδιαφέρεται για μελωδικά περάσματα ή για ιντερλούδια μεταξύ των ηχητικών επιθέσεων. Προσωπικά πάλι θα ομολογήσω πως θα ήθελα το σετ του Boddika να ήταν λίγο πιο εμπλουτισμένο με μερικά τέτοια, καθώς η start-stop λογική έχει δείξει και σε άλλα είδη ότι λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Όπως όμως προείπα, το κοινό που είχε μαζευτεί στο 6 D.O.G.S. λίγο το απασχόλησε κάτι τέτοιο –και, όπως είναι γνωστό, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ο Boddika παρέδωσε λοιπόν ένα σετ υπερπλήρες για τα πόδια, έστω κι αν θα μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο και για το μυαλό, τουλάχιστον κατά την ταπεινή μας άποψη.

Boddika_4

Η βραδιά της Παρασκευής δεν έκλεισε εκεί, μα συνεχίστηκε με το σετ του Runner. Αλλά όταν η μέρα σου ξεκινάει από τις 7 το πρωί (άτιμη πρωινή δουλειά), οι 22 ώρες στο πόδι είναι μάλλον αρκετές –κι έτσι αποχωρήσαμε από τον χώρο διακριτικά και ήσυχα. Τελικά το 6 D.O.G.S. έχει βαλθεί να μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας κάθε Σαββατοκύριακο, με τέτοιες όμως βραδιές γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αντισταθείς!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured