Ήταν αρχές του καλοκαιριού του 2009 όταν βλέπαμε διαφημίσεις περί της αναβίωσης του «θρυλικού μπλε γωνιακού κτιρίου της πλατείας Εξαρχείων». Το Floral, ένας από τους ιστορικότερους χώρους της Αθήνας, ξανάνοιγε τις πύλες του θυμίζοντας πράγματα και καταστάσεις στους παλαιότερους και επιθυμώντας να κάνει το ίδιο για τους νεότερους. Πάρτι γενεθλίων λοιπόν την περασμένη Παρασκευή και οι ρυθμοί προβλέπονταν ανεβασμένοι.

Ο Palov (από τους Palov & Mishkin), έχοντας παίξει αρκετές βραδιές στο συγκεκριμένο μαγαζί, ανέλαβε να «ζεστάνει» το κοινό πριν το κύριο μέρος της βραδιάς –και το soundtrack ήταν το αναμενόμενο. Τουτέστιν, funk & soul ρυθμοί που κρατούσαν συντροφιά στον κόσμο ο οποίος είχε ήδη γεμίσει τη συγκεκριμένη γωνιά της πλατείας που καταλαμβάνει το Floral. Γνώριμες και μη φάτσες βρίσκονταν εκεί και το γενικότερο κλίμα ήταν αυτό μιας ευχάριστης καλοκαιρινής νύχτας.

Quantic_2_Palov

Κάπου εκεί, όταν το ρολόι ήταν πια κοντά στα μεσάνυχτα, τη σκυτάλη ανέλαβε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο κύριος που είναι υπεύθυνος για ορισμένους από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους στο ρόστερ της Tru Thoughts (είτε μόνος του, είτε συνοδεία των Soul Orchestra και Combo Barbaro): ο Quantic, με το πράσινο καπελάκι του και όντας μυστακοφόρος πλέον, πέρασε πίσω από τις κονσόλες. Και αν η αρχή ήταν λίγο πιο παραδοσιακή, κινούμενη σε funk και σε bossa nova μελωδίες, αυτό δεν συνεχίστηκε για πολύ. Σιγά-σιγά άρχισαν να ακούγονται πιο house και ηλεκτρονικές μελωδίες, με τις γνωστές βεβαίως πινελιές του ήχου που πρεσβεύει ο Will Holland. Και ο κόσμος, ακολουθώντας, άρχισε επίσης να ανεβάζει ρυθμούς και διάθεση, εισάγοντας και το χορευτικό στοιχείο στην εξίσωση.

Κάπου εκεί, όμως, στο ζενίθ του πάρτυ, η όλη διαδικασία διεκόπη βιαίως. Πρώτα ένα καπνογόνο, κατόπιν αρκετές σπρωξιές, ύστερα το γκρέμισμα του ηχητικού εξοπλισμού του Floral από ορισμένους τύπους οι οποίοι εμφανίστηκαν από το πουθενά κι έθεσαν τέλος στη βραδιά με συνοπτικές διαδικασίες, επικαλούμενοι αντιφατικές και θολές «ιδεολογικές» αφετηρίες. Ο φωτογράφος μας, στον οποίον και την έπεσαν κάποιοι από το τσούρμο των επιτιθέμενων, έχει γράψει ήδη κάποια πράγματα στο Facebook του, γλαφυρά. Εμείς θα αρκεστούμε στο εύστοχο κλισέ «Ορισμένα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ τελικά σε αυτήν τη χώρα»...

Quantic_5

Quantic_3

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured