Φωτογραφίες: Adam Kennard

Το περασμένο Σάββατο βρεθήκαμε στη Βαβυλωνία του Μύλου για το ζωντανό DJ σετ των Steven και David Dewaele, γνωστών και ως 2ManyDJs. Δυστυχώς, μια έκτακτη κατάσταση με ανάγκασε να αποχωρήσω εσπευσμένα από το συναυλιακό χώρο στο Ejekt, όπου εμφανίστηκε το σχήμα αργά τη δεύτερη μέρα, αλλά ευτυχώς βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη το επόμενο βράδυ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι πάντα έβλεπα με κακοπιστία τα DJ σετ. Οι πιο πολλοί DJs έχουν κατά τη γνώμη μου κερδίσει τη φήμη τους απλά επειδή έτυχε να βρίσκονται στα σωστά μέρη τη σωστή στιγμή. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ιδιάζουσα περίπτωση. Έχοντας και το background των Soulwax και αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «bastard pop», οι 2ManyDJs μου φαίνονταν ως κάτι που έπρεπε να δω οπωσδήποτε. Κι ευτυχώς όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μου, αλλά τις ξεπέρασαν κιόλας κατά πολύ! Με καλοστημένο οπτικό υλικό, δικό τους φωτισμό (άνοιγαν μάλιστα τους προβολείς σταδιακά) και video wall, αποτέλεσαν και εικαστική εκτός από ακουστική απόλαυση. Βέβαια, η εικόνα λειτουργούσε πιο πολύ ως συνοδευτική στον ήχο, αλλά δημιουργούσε και την κατάλληλη διάθεση πολύ πιο εύκολα. Βγήκαν στη σκηνή κατά τις 11 και έκαναν ένα session μιάμισης ώρας, με κλείσιμο κατά τις 12 και μισή. Θεώρησα πολύ έξυπνο το άνοιγμα, όπου βγήκε ο Steven με ένα ραδιοφωνάκι, «ζαπάροντας» στα FM. Αμέσως μπήκε στο παιχνίδι κι ο David και την κατάλληλη στιγμή μίξαρε για να αρχίσει το σετ. Ολόκληρο το session το είδαμε πραγματικά με μια ανάσα. Τόσο έντονο ήταν.

Ο κόσμος, αν και πολύ λίγος ήταν πραγματικά εντελώς «εκεί». Υπολογίζω μόλις 300 άτομα στο κοινό, αλλά είχαν όλοι στριμωχτεί μπροστά-μπροστά. Όταν τέλειωσε το session φώναζαν όλοι εις μάτην «κι άλλο», αλλά δυστυχώς δεν γινόταν. Όπως μάθαμε, υπήρξε και πάλι καταγγελία και ήρθε η αστυνομία (κάτι δεν πάει καλά με τον Μύλο). Ο Steven μάλιστα βγήκε στη σκηνή να απολογηθεί για το ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Όσο σκέφτομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι ξεσηκώνουν χιλιάδες κόσμο στα φεστιβάλ του εξωτερικού, αναρωτιέμαι γιατί μπήκαν στον κόπο να βγουν σε τόσο μικρό κοινό… Πέρα από το ζήτημα της αστυνομίας, πάντως, η βραδιά αλλά και η διοργάνωση ήταν άψογες. Μακάρι μόνο να σταματήσουμε να έχουμε ευτράπελα, γιατί είναι κρίμα να μένει ο κόσμος στα κρύα του λουτρού.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured