Φωτογραφίες: Olga K.

Το project του Chris Corner επέστρεψε μετά από περίπου έναν χρόνο στη χώρα μας, για να μας χαρίσει άλλη μια βραδιά βυθισμένη στις προσωπικές του εμμονές, τους θεατρινισμούς του επί σκηνής και να μας κάνει και πάλι κοινωνούς μιας μοναδικής καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας. Μετά από την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση τους πέρσι στο Underworld και με ένα κοινό που συνεχώς αυξάνεται, οι φιγούρες των IAMX κυρίευσαν φέτος το Gagarin.

Ήταν γύρω στις 11 όταν τέσσερις grotesque παρουσίες εμφανίστηκαν στη σκηνή. Ο Corner ντυμένος με στρατιωτικό καπελάκι, η Θ-Ε-Α Janine Gezang τίγκα στο glitter και οι Tom Marsh και Dean Rozenzweig με αμφίεση ανάμεσα στο militer look και το glam rock. Η έναρξη έγινε με το προσωπικό αγαπημένο “Bring Me Back A Dog”, και όλοι να ζητάνε μαζί με τον Chris να τους λυπηθεί ο Θεός και να τους επιφυλάσσει μια σκυλίσια ζωή την επόμενη φορά. Τα οπτικά εφέ – εικόνες αλλοπρόσαλλες, μουντά χρώματα και περίεργα πρόσωπα – έδεναν τέλεια με τη μουσική. Φυσικά και έπαιξαν κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ τους, όπως ήταν αναμενόμενο, αν και υπήρχε ένα σχετικό μούδιασμα το οποίο κατάλαβε ο Chris και ζήτησε την υπομονή μας. Αν κρίνω από αυτά που άκουσα, η καινούργια δουλειά θα είναι δυναμίτης!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψω την ανατριχίλα στο “Song Of The Imaginary Beings”, τον χορό και το χτύπημα που ρίξαμε στα “Nightlife” και “Kiss And Swallow” ή τα ουρλιαχτά στο “Spit It Out”. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Corner, ο οποίος χτυπιόταν σαν χαλασμένο παιχνίδι στη σκηνή, έσπαγε κιθάρες, έκανε stage diving, «ρούφαγε» την αγάπη του κοινού και πρόσθετε παραπάνω πόντους στην ναρκισσιστική περσόνα του. Πίσω όμως από κάθε χαρισματικό performer κρύβεται και μια ομάδα που τον πλαισιώνει και χωρίς αυτούς η εμφάνιση αυτή σίγουρα δεν θα ήταν ίδια. Δεν έχω δει πιο καλό μαέστρο από τον Corner, αλλά δεν έχω δει και καλύτερη «ορχήστρα» από όσους έχει διαλέξει να τον συνοδεύουν στη σκηνή. Εύσημα επομένως πάνε και στην Janine με το τρελαμένο βλέμμα, την απίστευτη κίνηση και την επικοινωνία με το κοινό – η τύπισσα είναι τεράστια περίπτωση! Προσθέστε και τον παρανοϊκό Dean στην κιθάρα που συμπλήρωνε τον Chris σαν δεξί του χέρι, και έχετε ένα μίγμα που σκοτώνει.

Με το νέο single “Think Of England” έκλεισαν το set, με όλο το Gagarin να χορεύει υπνωτισμένο. Το ότι θα υπήρχε encore ήταν αναμενόμενο και επεφύλασσε το ηλεκτρισμένο “Skin Vision” και το “President”, στο οποίο είδα και μερικές φάτσες να βουρκώνουν τραγουδώντας τους στίχους. Αλλά υπήρξε και δεύτερο encore! Γιατί πώς αλλιώς θα έκλειναν την συναυλία αν όχι με “Every Party I Die”; Ο Corner μας αποχαιρέτισε λέγοντας μας πόσο όμορφοι είμαστε, πήρε μαζί του τους τρεις ακολούθους του και έφυγαν από τη σκηνή, αφήνοντας μας όλους με ένα τεράστιο χαμόγελο. Τελικά όμως, τα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψεις μια εμφάνιση των IAMX. Αυτό το project είναι φτιαγμένο για ζωντανές εμφανίσεις. Μόνο αν κάποιος τους δει live καταλαβαίνει ακριβώς το τι κρύβουν. Είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Corner στη συνέντευξή του: «ένα σόου απρόβλεπτο, ωμό και βουτηγμένο στον ιδρώτα». Και για να συμπληρώσω τα λόγια του ένα σόου το οποίο σίγουρα δεν θα χορτάσουμε να βλέπουμε και που ποτέ δεν είναι αρκετό...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured