Όταν πληροφορηθήκαμε την ενέργεια ακόμα ενός Bacardi B-live experience με επίτιμους καλεσμένους τους Βρετανούς freestylers Groove Armada, αναρωτηθήκαμε αν επρόκειτο για μια live εμφάνιση ή για ένα DJ set. Βλέπετε το αγγλικό ντουέτο, πέρα από ένα συγκρότημα που μπλέκει συνήθως επιτυχημένα την electronica με το rock και το dance με τη μαύρη μουσική, είναι και ένα δίδυμο ικανών και ενημερωμένων club DJs. H περσινή εμφάνιση τους στην Αθήνα είχε ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας (;) και όλοι φέτος ρωτούσαν: θα είναι live ή DJ set; Δυστυχώς για κάποιους ήταν DJ set. Έτσι όπως εξελίχθηκε η βραδιά όμως σίγουρα δεν χάλασε κανέναν που βρέθηκε εκεί.

Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου συναντήσαμε έναν χώρο και μια παραγωγή που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για ένα τέτοιο event. Τεράστιος χώρος, με κλιματισμό που μας έκανε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι η πόλη «έβραζε» όλη μέρα από τη ζέστη. Επίσης, μια μεγάλη και εντυπωσιακή σκηνή, ειδικά διαμορφωμένη για DJ sets, σωστός φωτισμός που δημιουργούσε μοναδική ατμόσφαιρα και, πάνω απ’ όλα, ένα τέλειο ηχοσύστημα - to die for. Επίσης τρία (ή τέσσερα) μεγάλα bar που εξυπηρετούσαν σωστά τον κόσμο με αποτέλεσμα να μην περιμένεις πάνω από 5-10 λεπτά για ποτό. Το καταπληκτικό είναι πως με το εισιτήριο ή την πρόσκληση έπαιρνες και δύο ποτά δωρεάν! Εντάξει θα πει κάποιος: event του Bacardi είναι…αλλά όπως και να το κάνουμε, η κίνηση μετράει.

O Έλληνας DJ Blend ζέστανε ιδανικά το χώρο με hip hop, dub, dancehall, nu-funk και breaks και απέδειξε (για άλλη μια φορά) πως είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες DJs στο είδος του. Πραγματικά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη επιλογή για «ζέσταμα» των Groove Armada. Το γήπεδο σχεδόν γέμισε την κατάλληλη στιγμή, πριν βγουν οι stars της βραδιάς - οι οποίοι και βέβαια δεν έπαιξαν freestyle και electronica, όπως αρκετοί μπορεί να περίμεναν, αλλά ένα σύγχρονο club set, βασισμένο στο house, το electro και το techno, με αναφορές παλιότερων και κλασικών dance tracks (π.χ. “Strings Of Life”, “Rhythm Is Rhythm”), δικών τους κομματιών (π.χ. το κλασικό “Superstylin’”) και μια μυρωδιά από εναλλακτικούς freestyle ρυθμούς. Και εγένετο rave! Οι πάνω-κάτω 5000 άνθρωποι που βρέθηκαν στο μέρος εκείνη την Πέμπτη πέρασαν πολύ καλά και το έδειχναν με κάθε ευκαιρία, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δημιούργησε μια καυτή ατμόσφαιρα: οι περισσότεροι χόρευαν ενώ αρκετοί φώναζαν σε κάθε αλλαγή, δημιουργώντας μια έντονη party ατμόσφαιρα για περισσότερες από δύο ώρες. Δεν είχε και τόση σημασία τελικά αν κάποιοι «dance-ειδήμονες» δεν ξετρελάθηκαν με το ψιλο-τυπικό club set των Groove Armada (μεταξύ αυτών και ‘γω). Σημασία είχε πως άρεσε στον κόσμο, ο οποίος διασκέδασε με την ψυχή του όπως φάνηκε. Τη βραδιά έκλεισαν οι βετεράνοι Άγγλοι Nextmen αλλά εγώ δεν ήμουν εκεί πια.

Συμπερασματικά, η πόλη έχει ανάγκη από τέτοια events και αξίζει ένα μπράβο σε όσους έστησαν μια τέτοια παραγωγή για την οποία έπρεπε να πληρώσεις μόλις 20€ για να μπεις μέσα. Δεν λέω πως είναι φθηνά, αλλά σίγουρα δεν είναι και ακριβά αν λάβουμε υπόψιν μας τις τιμές ανάλογων club events και συναυλιών στη χώρα μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured