THE DIVINE...



1. Battles: ακόμη και η εντονότερη ταχύτητα δεν μπορεί να αντέξει την δύναμη τους. Η ακρόαση τους ήταν πραγματικό σοκ. Έτσι θα ακούγεται η μουσική το 3007.
2. Blonde Redhead: Η Kazu Makino σε ρόλο ασιάτισσας Σαλώμης ζητάει τα κεφάλια μας επί πινάκι. Και τα έχει. Αμφότερα.
3. Maximo Park: θέλετε να είμαι αντικειμενικός; Ε, όχι δεν θα είμαι. Οι Park Γ-Α-Μ-Η-Σ-Α-Ν. Τρεις χιλιάδες αφιονισμένοι σε 65 λεπτά ασταμάτητου πάνω-κάτω. Το Forum κατηφόρισε επικίνδυνα εκείνη την ώρα.
4. Band of Horses: με τράβηξαν εκεί με το ζόρι. Κι είχαν δίκιο. Σπέρνουν. Απίστευτη μπάντα, μου θύμισαν Grandaddy με λιγότερα κιμπορντ –και μούσια. Στο «Funeral» νομίζω ότι έβαλα τα κλάματα –αλλά δεν θυμάμαι, καθότι ο Καραμπεαζης είχε σκαρφαλώσει στα κάγκελα και φώναζε συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ.
5. Justice: Σταυροί και postmodern αναφορές σε εσχατολογικού τύπου ανησυχίες. Αν υπάρχει Ηλεκτρονικός Παράδεισος, είναι στα dj σετ αυτού του διδύμου.



6. Girl Talk: ο Φώτης μας προειδοποίησε ότι ο τυπάκος αυτός θα μας πάρει τα μυαλά, αλλά φρόντισε να κοιμηθεί νωρίς και έτσι δεν έγινε μάρτυρας του απίστευτου σετ του. Μέτρησα περί τα 200 ετερόκλητα samples σε μια ώρα.
7. Girls Vs Boys: αφού δεν τους δικαίωσε η ιστορία δίνοντας τους τον τίτλο του καλύτερου κιθαριστικού ριφ του 20ου αιώνα (για το «Crash»), τουλάχιστον ας τους απονείμει αυτόν της πιο «μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε» εμφάνισης.
8. Black Mountain: καναδοί βρωμογκαραζάδες που θα έκαναν περήφανο τον Anton Newcombe. Drone machine κι άγιος ο Θεός.
9. Pelican: βρήκα νέο όρο. Ποστ-μεταλ. Γαμώ. Ο λαιμός του Γεράσιμου χρειάστηκε κολάρο την επόμενη μέρα για να έρθει στα ίσα του.
10. Architecture in Helsinki: μόνο εμείς και μια παρέα πορτογάλων παραδίπλα χορεύουμε. Νέα ανακάλυψη: βρέθηκε πορτογαλίδα με τέλεια αποτρίχωση προσώπου και χαρακτηριστικά που θα ανάγκαζε την ντροπιασμένη Keira Knightley να κάνει πλαστική. Γεια σου Λουσία με τα ωραία σου ματάκια!

THE GOOD...

1. Of Montreal: …θα έμπαιναν άνετα στην πρώτη κατηγορία αν ο Kevin έκανε το χρέος του στην πατρίδα κι έπαιζε (όπως ΟΛΟΙ περίμεναν) το καλύτερο ποπ κομμάτι του 21ου αιώνα μέχρι στιγμής…
2. Slint: οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν, εμένα όμως το «Spiderland» δεν με απογείωσε στην ζωντανή του εκδοχή, όπως ανέμενα. Φυσικά όμως ούτε και με ξενέρωσε –αυτό έλειπε.
3. White Stripes: μόνο εσπρέσο δεν έφτιαξε ο Τζακ. Τα έκανε όλα πάνω στη σκηνή, αλλά το νέο άλμπουμ live ηχεί ακόμη πιο σούπα απ’ ότι μέσα στο cd player.
4. Hot Chip: καλά όλα αυτά, αλλά να βγαίνεις με χρυσή καδένα στο λαιμό, ξεχειλωμένη φανέλα Μινέρβα, με την ετικέτα να εξέχει και τους ώμους σου γεμάτους σπυράκια, δεν παλεύεται με τίποτα. Στο Μπουρνάζι κάτι τέτοιους τύπους τους εκτελούν στο κέντρο της πλατείας.
5. Long Blondes: μια εμφάνιση που έσταζε καύλα, αλλά αν δεν ήταν η Καιτούλα στο μικρόφωνο, δεν ξέρω πόσος κόσμος θα ασχολιόταν με τα –ομολογουμένως καλά- τραγούδια τους.
6. Sonic Youth: κάποιος να πει στον Θέρστονα ότι η μικρή του κόρη δεν θέλει να βλέπει τον μπαμπά της να κάνει τα ίδια καραγκιοζιλίκια που έκανε 20 χρόνια πριν. Μένω πάγιος στις απόψεις μου για αυτούς και παραφράζω τον Ροσίνι που είχε πει κάποτε για τον Βάγκνερ ότι έχει «καταπληκτικά 5λεπτα, αλλά εξαιρετικά βαρετά μισάωρα».
7. Melvins: ο ίδιος ο Kurt Cobain το είχε κάποτε ανακηρύξει ως το αγαπημένο του άλμπουμ όλων των εποχών. Σαφώς ρηξικέλευθο, επαναστατικό, πρωτοποριακό για την εποχή του, δεκατέσσερα χρόνια πριν, αλλά πια ακούγεται ως ένα trash metal απολειφάδι.



8. Dirty Three: δεν κατάλαβα τίποτα. Είχα μόλις φτάσει κι έπαιρνα το πρώτο ποτό της ημέρας. Για την ώρα της αναμονής στην ουρά πάντως μια χαρά ακούγονταν. Για το Μικρό Μουσικό Θέατρο είναι, όχι για μεγάλες πίστες.
9. Fall: με ύφος crooner και τουπέ λες και του χρωστάμε χάρη βγήκε ο σκατόψυχος στη σκηνή. Η μπάντα του «φυσάει», αλλά τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά. Ο Καραμπεαζης πάλι τους έχασε!
10. Beirut: τα ίδια όπως με τους Dirty Three. Εξαιρετικό υλικό που όμως λόγω ιδιόρρυθμου ήχου, χάνει σε πολύ ανοιχτούς χώρους. Ευτυχώς στην εδώ εμφάνιση ο χώρος είναι μικρότερος.
11. The Good the Bad and the Queen: από την πολλή φιγούρα μας έπιασε φαγούρα. Ο Simenon καυλαντίζει τόσο πολύ επί σκηνής που στο τέλος θα καταλήξει Peter Hook. Ζήτημα να έπαιξε συνολικά 31 νότες στο μπάσο του.
12. Buzzcocks: όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Μάνος Μπούρας, αρκεί η μπάντα να διαθέτει έναν γκέι στη σύνθεση της κι αυτομάτως από κάτω θα γίνεται της τρελής το πανηγύρι.
13. Apples in Stereo: ωραίοι τύποι. Χαβαλέδες. Κι ο κιμπορντίστας στην άκρη που είχε τυλιχτεί με αλουμινόχαρτο σάνιτας σάνιτας από την κορφή ως τα νύχια τι ήθελε να μας πει;
14. Durutti Column: θα ορκιζόμουν ότι ένα δάκρυ έτρεξε από το μάτι του Μπούρα, αν προηγουμένως δεν τον είχα δει να μασουλάει λαίμαργα ένα καυτερό χοτντογκ με τσίλι και κρεμμύδι.
15. Play Paul: ανελέητη η μπότα του, χτυπάει κατευθείαν στο σπλήνα! Δεν μας λυπήθηκε καθόλου το κωλόπαιδο. Μετά το σετ του, στις 6 το πρωί, ακόμη κι αν είσαι κομμάτια, όλα ωραία σου φαίνονται.

AND THE BAD...



1. Smashing Pumpkins: κατεβάστε από το ιντερνετ τις φωτογραφίες της νέας μπασίστριας. Ποια Kim Deal, Kim Gordon και Κιμ του Μάκη (Τριανταφυλλόπουλου). Αυτή είναι η νέα μας ελπίδα μπας και οι νέες γυναίκες μουσικοί σταματήσουν να βγαίνουν στη σκηνή σαν τη Μαρίζα Κωχ με υστερεκτομή.
2. Fennesz & Mike Patton: ακροβολιστήκαμε στις τέσσερις γωνίες του φεστιβάλ μπας και βρούμε τίποτα κουμπιά κι αντέξουμε να ακούσουμε τις παπαριές τους, αλλά τζίφος.
3. Grizzly Bear: ...όταν επιτέλους βρήκαμε ναρκωτικά, μας τα υπεξαίρεσε ο μάνατζερ των Grizzly Bear για να αντέξει το υπόλοιπο της περιοδείας με τους άσχετους που πήγε κι έμπλεξε κι αυτός ο άμοιρος.



4. Mum: είναι να αναρωτιέσαι πως από μια τόσο μικρή χώρα βγαίνουν τόσο μεγάλες μαλακίες, όπως οι Sigur Ros, η Bjork και ετούτοι εδώ (καλά αυτό δεν το πιστεύω 100%, αλλά το κάνω μπας και γραφτεί κάνα κράξιμο στο community κι ανεβάσουμε τα νούμερα του).
5. Low: τα μικρά ζώα γύρω από τη σκηνή πηδούσαν στη θάλασσα από την βαρεμάρα. Άνθρωποι παραδίπλα αυτοκτονούσαν κάνοντας σεπούκου. Ας μας απαλλάξει κάποιος από τη μποθρόνα των Low τώρα!
6. Built to Spill: καλά το πίστευα εδώ και χρόνια. Είναι όντως τόσο άνευροι όσο μια συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή δεκαπενταύγουστο.
7. Patti Smith: αν σύμφωνα με τη δήλωση ενός ισπανού συναδέλφου στην press area «η Patti έκανε μια εκρηκτική εμφάνιση», τότε στα soiree του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός» γίνονται κάθε εβδομάδα παρτούζες με μαύρες πουτάνες και κόκες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured