Η πρώτη έκπληξη έρχεται όταν διαπιστώνεις ότι στο WC περιλαμβάνεται και ντους...



Η χρησιμοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης για φεστιβάλ ή συναυλίες είναι ιδέα που ήταν στο μυαλό μας από πέρσι (αν θυμάστε ο Φώτης Βαλλάτος είχε γράψει για το συγκεκριμένο χώρο από το φθινόπωρο), κι απ' ό,τι φαίνεται όχι μόνο στο δικό μας. Από αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησε η δοκιμαστική εκμετάλλευση ολυμπιακών εγκαταστάσεων από εταιρίες οργάνωσης εκδηλώσεων, αλλά από το φθινόπωρο έρχονται τα σπουδαία, καθώς θα διενεργηθούν διαγωνισμοί για την εκμετάλλευσή τους για την επόμενη δεκαετία.



Με το να συστήσει κανείς τους χώρους αυτούς μάλλον πλέον δεν κομίζει γλαύκας εν Αθήναις. Οι προδιαγραφές τους λύνουν άπειρα προβλήματα που ο κάθε διοργανωτής καλείται να αντιμετωπίσει όταν βρίσκεται στο στάδιο της αρχής. Πηγαίνεις στο Beach Volley των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και βλέπεις τεράστια parking, άμεση συγκοινωνία, πολλούς χώρους καταστημάτων, άφθονες τουαλέτες, μέχρι και ντους, όπως είπαμε στην αρχή.



Το κυριότερο, όμως: Ο χώρος δεν έχει μόνο τις καλύτερες προδιαγραφές από ό,τι τουλάχιστον ο γράφων έχει δει ποτέ σε ελληνικό φεστιβάλ, αλλά είναι και πανέμορφος το βράδυ... Κι αυτό το διαπίστωσαν όσοι, κουρασμένοι από την ένταση της ημέρας και την εκτόνωση από το live των Queens of the Stone Age, βρέθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο G-Bar (με τα παιδιά του Mo Better να αναλαμβάνουν το στήσιμο και τη λειτουργία του), δίπλα -κυριολεκτικά- στη θάλασσα, με ήχους κοντά σ' εκείνους που μόλις είχαμε ακούσει και άφθονα ποτά. Μας θύμισε καλοκαιρινό rock μπαράκι και γι' αυτό το τιμήσαμε με την παρουσία μας μέχρι τις 2 το πρωί...



Την ημέρα αυτή της διακοπής, μάλιστα, γίνονται και άλλες αλλαγές-βελτιώσεις-προσθήκες, με βάση την εμπειρία της πρώτης ημέρας. Έτσι, για παράδειγμα, πολλά από τα περίπτερα μεταφέρονται αρκετά μπροστά, ώστε να είναι σε άμεση οπτική επαφή με το κοινό. Αλλά αυτά είναι οι μικρές λεπτομέρειες...



Η γενικότερη αντίληψη είναι πάντως ότι όσο περνούν οι ημέρες, τόσο περισσότερα πράγματα θα βλέπουμε εντός του χώρου. Το πρώτο δείγμα μας έκανε να περιμένουμε πολλά. Αν συνυπολογίσουμε και τις θετικές εντυπώσεις που μας άφησε και το γήπεδο του Baseball ως χώρος, στο Ejekt Festival, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε την πρόβλεψη ότι και με την συνδρομή Πολιτείας και επιχειρηματιών του χώρου, το συναυλιακό μέλλον ανήκει σ' αυτές τις εγκαταστάσεις. Άλλωστε, μόνο έτσι θα επιβιώσουν και θα γλιτώσουν από την τάση της εγκατάλειψης. Welcome G-Fest!



Να πας:

- Στα παιδιά του αντιρατσιστικού φεστιβάλ
- Στο PMW για cd
- Στο βιβλιοπωλείο της Sonik Publishing που έχει όλα τα βιβλία που σε ενδιαφέρουν
- Απέναντι, στις εκδόσεις Ηλέκτρα
- Στις ειδικές εκθέσεις
- Στα μπαρ για άφθονες μπύρες
- Βόλτα σε όλο το χώρο και να αράξεις για ηρεμία
- Στο G-Bar φυσικά, για να επιβεβαιώσεις την αρρώστια σου με το αλκοόλ



Να μην πας:

- Στο ντους για κατούρημα!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured