Αν και το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος, φάνταζε "απειλητικό" γιατί την προσέλευση του κόσμου στο λόφο του Λυκαβηττού, τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει τον κόσμο κολλημένο μπροστά τις οθόνες του. Από νωρίς σχετικά, το θέατρο άρχισε να γεμίζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς...

Σε όλες τις παρέες η κουβέντα επικεντρωνόταν στο τι περίμεναν να δουν από τους Faithless. Το συγκρότημα αυτό αν και μπορεί να μην έχει και τα καλύτερα άλμπουμ, πλην φυσικά των αρκετών εξαιρετικών singles, ξέρει πολύ καλά να μετατρέπει το live του σε ένα rock n roll ντελίριο, παρ’ όλες τις ηλεκτρονικές του κατευθύνσεις.

Στις 9.15 στη σκηνή ανέβηκαν οι M.A.R.S.H.E.A.U.X δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την υποδοχή των Faithless. Δύο κοπέλες με μαύρα πουκάμισα και κοτσίδες έπαιζαν με τα samples και τις φωνές τους σε ένα άκρως minimal σκηνικό, που αν και κάτι τέτοιο δεν πάει πολύ με τη διάθεση του Λυκαβηττού, εκείνες κατάφεραν να ταιριάξουν απόλυτα αλλά και να μας ξεσηκώσουν πολύ ευχάριστα. Superb!

Γύρω στις 10 οι Faithless κατέλαβαν τη σκηνή και από την πρώτη νότα δεν άφησαν σχεδόν κανένα ακούνητο… Τι ακούνητο δηλαδή, που οι περισσότεροι δε σταμάτησαν να χοροπηδούν καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Το τι θα βλέπαμε και θα ακούγαμε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, καθώς και έχουν ξανάρθει αλλά και η συναυλία γινόταν μέσα στα πλαίσια της Greatest Hits περιοδείας τους. Το θέμα είναι όμως ότι ποτέ δε χορταίνεις τους Faithless. Είναι μοναδικοί επάνω στη σκηνή και ο Λυκαβηττός τους δικαίωσε ακόμα περισσότερο. Κάνοντας μια βόλτα στα πάνω διαζώματα του θεάτρου, η εικόνα τους και μόνο, πέρα φυσικά του ήχου σε οδηγούσε πραγματικά σε ρυθμούς τρέλας. Όπως ανέφερα και στην αρχή οι Faithless αν και ηλεκτρονικό συγκρότημα φέρονται στις συναυλίες τους ως κολασμένη rock n roll μπάντα. Τα όργανα για τους Faithless, η πλήρης συμμετοχή όλων επάνω στη σκηνή είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει αλλά και αποκτά το σεβασμό όλων.

Η εικόνα τους πραγματικά επάνω στην σκηνή ήταν μαγευτική, σε συνδυασμό με όλο το κοινό που χωρίς υπερβολή βρισκόταν σε παροξυσμό επάνω και κάτω. Ένα σύνολο μουσικών απίστευτα δεμένο, απίστευτα αρμονικό μεταξύ του, που όμως ο καθένας έδινε τη δική του μοναδική performance με τον Maxi Jazz σε ηγετικό ρόλο να ξεσηκώνει τα πλήθη…

Μιάμιση ώρα κράτησε αυτό το πάρτυ και προσωπικά μου φάνηκε λίγο. Η ώρα μαζί τους μοιάζει μηδενική μάλλον. Ήθελα και άλλο και όλοι ήθελαν και άλλο καθώς παρέμειναν για λίγη ώρα κάτω από τη σκηνή, έπειτα από το πρώτο encore, παρακαλώντας για λίγο ακόμα. Δυστυχώς όμως δεν μας έκαναν τη χάρη αλλά τους συγχωρούμε γιατί ίσως να έδωσαν και την καλύτερή τους συναυλία μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Συγχωρούνται επίσης, γιατί θα ξαναέρθουν και θα μας χορέψουν και πάλι κανονικά στο dancefloor και μεις πάλι θα είμαστε εκεί. Γιατί όπως και να το κάνεις, οι Faithless είναι από τις καλύτερες μπάντες επί σκηνής, όσες φορές και να τους δεις αλλά και μια τους συναυλία αρκεί για να σε κάνει ευτυχή για αρκετό καιρό!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured