Οι ψυχολογικές φορτίσεις αλλοτινών συναυλιών εξαρχής απουσίαζαν, συνεπώς δόθηκε μια καλή ευκαιρία αντικειμενικής και ήρεμης παρατήρησης των συμβάντων της Κυριακής.

Το Vilka Live Stage ήταν πνιγηρά γεμάτο, κάτι που δε συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό ούτε όταν λειτουργεί τις πρωινές ώρες ως Decadence –πάντα θα παραμένει ιστορικά και ουσιαστικά «Decadence» και όχι «V.L.S.»–. Ενθαρρυντικό μεν, στενάχωρο δε. Περαιτέρω εξηγήσεις δε χρειάζονται για το οξύμωρο του λόγου. Αλλά ήταν ζωτικής σημασίας η παρουσία αυτή τόσων –ετερόκλητων– χαρακτήρων για το υγιές μέλλον των διοργανωτών.

Επί εποχής Babylon και έχοντας παρακολουθήσει ως συντάκτης του συναυλία των Archive, είχα μια συζήτηση με το Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος (όπως πάντα...) έσταζε κακία λέγοντας πως πρόκειται για ένα αδιάφορο συγκρότημα. Εύγλωττα μάλιστα με είχε ειρωνευτεί μέσα από το τότε Other Side γιατί δήλωνα ενθουσιασμένος. Τρια χρόνια μετά, αποδείχτηκε προφητικός.

Οι Archive αντιμετωπίζουν προβλήματα εγωπάθειας και μαξιμαλισμού. Θα ήταν καλό να γνωρίζουν τα θετικά όρια τους και να εμμένουν σε αυτά. Θα ήταν γόνιμο τα τραγούδια τους να έχουν κρυφές κορυφώσεις και όχι προβλέψιμο χτίσιμο ήχων μέχρι την έκρηξη. Αυτό μπορεί να λειτουργεί μόνο δισκογραφικά. Οι Covenant ευφυέστατα κάποτε πάτησαν το play και έφυγαν απ’ τη σκηνή αφήνοντας τα μηχανήματα να παρουσιάσουν αυτό που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι κάποτε στο στούντιο. Οι Archive έχασαν το μέτρο στα προηχογραφημένα μέρη. Ο αληθινός drummer τους φαινόταν παράτερος.

Υπήρξαν καλές στιγμές, όταν η μπάντα αποφάσιζε να ασχοληθεί με τη δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό. Το Numb δόθηκε με ωμότητα και συνεχή ένταση, το Again αφομειώθηκε ως εξαιρετικά ευαίσθητο με τον Dave Pen να ουρλιάζει στίχους που δεν είναι δικοί του, οι στίχοι του Fuck You θα λειτουργούν πάντα ως μανιφέστο.

Παρόλες τις αντιρρήσεις και τις ζωντανές επιβεβαιώσεις, ο κόσμος απολάμβανε κάθε στιγμή της συναυλίας. Δεν φάνηκε βέβαια κανείς μετά το τέλος να παραλογίζεται εκστασιασμένος όπως π.χ. μετά τους Einsturzende. Ήρθαμε, καταναλώσαμε, φύγαμε.

...Και έμεινε ο παράλογος αφηγητής σας να ονειρεύεται μέρες καλοκαιριού που θα ταξιδέψει μακριά για να ζήσει αφύπνιση συνειδήσεως μέσω της απόλυτης έντασης των Underworld και της θείας γαλήνης του Devendra Banhart…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured