KCUF Punk live @ the Whisky A Go Go, Los Angeles, CA

Photos: Olga K.

Είναι Δευτέρα βράδυ και το Los Angeles ζει ακόμα στους ρυθμούς των Oscars. Όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις τα απομεινάρια της χθεσινής -γεμάτης αστερόσκονης- ημέρας. Λίγα βήματα πιο κάτω όμως, στο διάσημο Whisky A Go Go της Sunset Boulevard, ένα άλλο είδος ΄πρεμιέρας’ λαμβάνει χώρα. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό διαδικτυακώς, ο Crazy White Sean μαζί με την μπάντα του KCUF Punk (προφέρεται cuff) για πρώτη φορά στα χρονικά θα δοκιμάσει να τραγουδήσει ένα ολόκληρο κομμάτι κρεμασμένος από το ταβάνι (όχι δεν σας κάνω πλάκα).

Η βραδιά ξεκίνησε αρκετά νωρίς με πολλές τοπικές μπάντες (κατά κύριο λόγο πιτσιρικάδων) στα όρια του πανκ-μέταλ με λίγο hardcore έτσι για αλλαγή, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μου πάρουν τα αυτιά. Μόνη λαμπρή εξαίρεση οι Βρετανοί Swetbox με την εκπληκτική Lisett στα φωνητικά, γνωστή και μη εξαιρετέα φιγούρα στη Λονδρέζικη fetish σκηνή και performer του Torture Garden. Μια δαιμονισμένη Beatrice Dale (με την οποία μοιάζει υπερβολικά) συναντά τους Rob Zombie και splatter 70s horror χαρακτήρες. Με ένα δικό τους τελείως στυλ, ντυμένοι με άσπρα μακριά φορέματα βουτηγμένα στο αίμα και μια ξεχαρβαλωμένη κούκλα στο μικρόφωνο, οι Swetbox έμοιαζαν σαν να έχουν μόλις βγει από το τρελοκομείο. Δυνατό μέταλ ικανό να σου γυρίσει το στομάχι ανάποδα (στην κυριολεξία). Προσέξτε τα αυτά τα παιδιά, μια μέρα θα φτάσουν πολύ ψηλά.

Τίποτα βέβαια δεν σε προετοίμαζε για το τελευταίο -και πιο αναμενόμενο- σόου της βραδιάς, εκτός από μια αναρτημένη αφίσα που ανέφερε εν συντομία ότι αν ενοχλείσαι με το αίμα, τη βία, τα σωματικά υγρά και τη γυμνότητα δεν έχεις δικαίωμα να μηνύσεις το μαγαζί (Αμερικάνικες βλακείες). Πολλές γνωστές φάτσες της μέταλ σκηνής του L.A, πολλά πιτσιρίκια περίεργα προφανώς να δούνε περί τίνος πρόκειται και αρκετά άτομα από δισκογραφικές.

Αφού έγινε ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να βρουν οι τεχνικοί ένα κατάλληλο σημείο στο ταβάνι για να κρεμάσουν τους γάντζους, οι KCUF Punk ανέβηκαν στην σκηνή φορώντας μάσκες, εκτός από τον Sean. Με μια αστεία σχετικά εμφάνιση, αν δεν ξέρεις ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος ούτε καν μπορείς να φανταστείς τι είναι έτοιμος να κάνει επί σκηνής (έτσι την πάτησα κι εγώ πριν μερικά χρόνια όταν τον γνώρισα προσωπικά για πρώτη φορά). Εκτός του ότι δεν ξέρεις τι να περιμένεις, η έννοια του σόου παίρνει εντελώς διαφορετικές διαστάσεις: σύριγγες, μπουκάλια, ανοιχτήρια, προφυλακτικά, μπάλες του μπιλιάρδου, πιάτα, ξυράφια, καρφιά, σφυριά και διάφορα άλλα παρελαύνουν επί σκηνής με έναν μοναδικό τρόπο.

Πριν δημιουργήσει τους KCUF Punk ο Sean είχε το δικό του performance show, φρικάροντας τα πλήθη όπου και αν παρουσιαζόταν. Ένας έμπειρος performer που φροντίζει να παίρνει και το κοινό του μια ‘γεύση’. Αυτή τη φορά το κοινό περιλούστηκε με νερό από σύριγγα, σπασμένα κομμάτια πιάτων, κρασί, φλόγες από grinder και αίματα (και τυχερό ήταν). Ένα πραγματικά ‘ωμό’ σόου που άφησε αρκετά στόματα ανοιχτά και άλλα τόσα ολίγον θορυβημένα. Δεν ξέρω αν αυτό που τρομάζει είναι τα ίδια τα stunts όσο η άνεση και η οικειότητα με την οποία αυτός ο άνθρωπος αντιμετωπίζει το σώμα του. Ο Sean κρέμασε μπάλες μπιλιάρδου από τα μάτια του, ήπιε τα ούρα του, έσπασε πιάτα στο κεφάλι του, έμπηξε σύριγγες στα χέρια του, άναψε τσιγάρο με grinder, με τρομερό φινάλε το κρέμασμά του από την οροφή του Whisky (το οποίο αμφιβάλλω αν είχε ξαναδεί τέτοιο θέαμα στα δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια ύπαρξής του!).

Όσον αφορά το μουσικό μέρος αναμείξτε πανκ με thrash metal και είστε πολύ κοντά στην μουσική φιλοσοφία των KCUF. Ως γνήσιοι λάτρεις των πανκ γκρουπ του ‘70-‘80 και του μέταλ του ‘80, οι KCUF βγάζουν ένα κράμα μεταξύ D.R.I, Suicidal Tendencies και Discharge. Γρήγορο, δυνατό, in your face. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι με τα διάφορα stunts που κάνει ο φίλτατος κύριος Sean επί σκηνής πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να μην παρακολουθεί τη μουσική. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι κάθε συναυλία των KCUF Punk είναι ένα αληθινό performance art, από όποια πλευρά και αν το δεις.

Σημειωτέον, πίσω από τις μάσκες κρύβονται οι κύριοι Munky (Korn) και Shavo (System Of A Down), οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τον Sean στο καινούργιο του cd ‘Modern Primitive Punk’ και είναι και πολύ τρελά παιδιά (δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured