Βεβαιότητες: Οι Six By Seven είναι ώριμοι, αυθεντικοί, οργισμένοι, ειλικρινείς και νηφάλιοι την ίδια στιγμή, επτά χρόνια μετά. Πόσο χρειάζεται πλέον για κάποιον να γίνει «θρύλος»; Ένας χρόνος μόλις, πολλά μέσα και εύκαιροι προσκυνητές. Προτιμάω την αυθεντικότητα από το απόλυτο hype, το περασμένο αλλά και φρέσκο, αυτόν που δε φοβάται να φθαρεί, που δε θα προσπαθήσει να μιλήσει ελληνικά, έχοντας fuck off νοοτροπία και απόλυτο σεβασμό συγχρόνως για το συνομιλητή του. Υπάρχουν -πολύ γενικευμένα- δύο ειδών Άγγλοι: ο απόλυτος απατεώνας δηλαδή μαλάκας και ο κυνικά έξυπνος και έγκυρος. Τουλάχιστον το Σάββατο βράδι οι Six By Seven ανήκαν στο δεύτερο από τα δυο είδη.

Είναι εύκολο να παίζεις μια κιθάρα και να τραγουδάς απλοϊκές μελωδίες. Αρκεί την ευκολία αυτή να την έχεις κάνει κτήμα σου ή να την είχες από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να είσαι ακαδημαϊκός με γνώσεις που «γκρεμίζουν δωδεκαόροφη πολυκατοικία» αλλά είναι αδύνατον να επικοινωνήσεις, να ξεσπάσεις και όλοι να το συλλάβουν. Και εδώ οι Six By Seven έχουν το χάρισμα.

Ο τελευταίος τους δίσκος έμεινε οριακά ανολοκλήρωτος: Για να ολοκληρωθεί στη συναυλία. Γρήγορο και κοφτό παίξιμο, ελαφριές λούπες, μπάσα και μελωδικά πλήκτρα. Μινιμαλισμός, το παν. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μια νότα ακόμα, ένα break παραπάνω, αλλά αυτοί δεν το έκαναν. Μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και έτσι όπως ήταν, ήταν πολλά. Η προηγούμενη φορά που ένιωσα γεμάτος σε τέτοιας διάρκειας και μορφής live ήταν στους Tindersticks, προ εννιά χρόνων.

Το -για μια ακόμα φορά- mini festival που οργάνωσε η Kazan Db ήταν ολοκληρωμένο. Οι συναυλίες της αναπτύσσονται ως υγειέστατες εκδηλώσεις. Οι μουσικοί, ηχολήπτες, διοργανωτές, κοινό περιφέρονται μαζί, πριν και μετά και κατά τη διάρκεια. Το Σάββατο υπήρξαν δυο support συγκροτήματα και ένα after dj set από τον Tim Holmes. Οι Έλληνες 5* Hotel και Mary’s Flower Superhead, μαζί με όλους τους υπόλοιπους που έχουν εμφανιστεί ως τώρα στο Ξυλουργείο παρουσιάζουν μια σκηνή σε εξέλιξη. Οι πρώτοι είχαν βρετανικό ήχο πλήκτρων και οι δεύτεροι ήταν «αμερικάνοι» και εντυπωσιακά ογκώδεις. Στο dj set, ο Tim Holmes είχε άποψη και ικανότητα στις εναλλαγές των ειδών.

Speed is in, speed is out. Γεγονός.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured