Από την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου στους χώρους του φιλοξενείται το φεστιβάλ Locall, ένας παιδό-τοπος μετεξέλιξης της δημιουργίας καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι διοργανωτές του. Συγκεκριμένα το εν λόγω φεστιβάλ πραγματεύεται γύρω από την χρήση των ψηφιακών μέσων στην καθημερινότητα μας και την μετεξέλιξή τους σ’ ένα είδος παιδικού παιχνιδιού.

Η 3η μέρα της διοργάνωσης περιελάμβανε, ένα live από την ομάδα Belgradeyard Sound System, μια ξενάγηση στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Σερβίας και στο τοπικό φεστιβάλ με το όνομα dis-patch (πνευματικοί πατέρες του οποίου είναι τα δύο από τα τρία μέλη των Belgradeyard Sound System) καθώς και το απαραίτητο dj-set προερχόμενο από τη σύμπραξη των παραγωγών του μαγαζιού με αυτούς του φεστιβάλ dis-patch.

Τον ρόλο του ξεναγού ανέλαβε ο V.Tupanjac, απεσταλμένος του dis-patch στη χώρα μας, ο οποίος ύστερα από μια σύντομη παρουσίαση μερικών εκ των γνωστότερων και επιτυχημένων προσωπικοτήτων της χώρας του, μας έφερε σε επαφή με τους κυριότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της. Παρουσιάζοντας δημιουργήματά τους που στηρίζονταν σε οπτικοακουστικό υλικό, απέδειξε ότι η φαντασία και η ανάγκη για δημιουργία μπορεί να αναστήσει ένα λαό κατατρεγμένο και χτυπημένο από μύρια κακά.

Τη συνέχεια έδωσε η τριάδα των Belgradeyard Sound System, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θεωρούνται οι ευεργέτες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Σερβίας. Συμμετέχοντας αρχικά ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί στο γνωστό σταθμό Β52 της χώρας τους και συνεχίζοντας πλέον ως δημιουργοί, έχουν καταφέρει να προσελκύσουν εκατοντάδες συμπολίτες τους στα ηλεκτρονικά τους ταξίδια. Το σετ τους, ένα μείγμα jazz με καθαρή πειραματική electronica, ήταν το καλύτερο κυρίως πιάτο που θα μπορούσε να γευτεί κανείς Σαββάτο βράδυ. Το ηλεκτρικό κόντρα μπάσο με το οποίο εμφανίστηκαν στη σκηνή και οι χαοτικές μελωδίες των υπολογιστών έδεσαν τέλεια με τις ταξιδιάρικες εικόνες του προτζέκτορα που συνόδευε την εμφάνισή τους προσφέροντας έτσι κύματα ικανοποίησης στο κοινό, που ομολογώ ότι περίμενα να είναι ακόμα περισσότερο από ότι ήταν.

….Καθώς το Locall συνεχίζεται μέχρι τις 26 του τρέχοντος μηνός, συνιστώ ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στο Bios είτε είστε λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, είτε όχι. Σίγουρα θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured