Καιρό είχε να έρθει από τα μέρη μας ο συμπαθής Chuck Prophet, και πιο συγκεκριμένα από την εποχή που αποτελούσε μέλος των ιστορικών Green On Red, μιας μπάντας που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό αυτό που σήμερα αποκαλούμε americana. Από τότε που διαλύθηκαν, έχει βγάλει κάμποσους προσωπικούς δίσκους, και τον πιο πρόσφατο απ’ αυτούς, το “Age Of Miracles” ήρθε να μας παρουσιάσει ζωντανά.

Μόνος του επί σκηνής, με μια ηλεκτροακουστική κιθάρα για μουσικό φόντο, τραγούδησε συνθέσεις του που χαρακτηρίζονται από έναν ιδιαίτερα προσωπικό χαρακτήρα, και το πόσο πολύ κέρδισε το ακροατήριο που τον παρακολουθούσε φαίνεται από το γεγονός ότι στην (μικρή) αίθουσα επικρατούσε ησυχία και απόλυτη προσήλωση στα επί σκηνής τεκταινόμενα, πράγμα ως γνωστόν σπάνιο πια – στο πίσω μέρος επικρατεί συνήθως μια χάβρα από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Ο Chuck ήταν αγνός και τίμιος στις ηχητικές του καταθέσεις, μιλούσε για όλα όσα παρατηρεί γύρω του με την ειλικρινή ματιά ενός μουσικού που ζει για να γράφει τραγούδια και να τα διηγείται στη συνέχεια μπροστά σ’ ένα κοινό που έχει βγει από το σπίτι του να πιεί, να ακούσει καλή μουσική, να διασκεδάσει αλλά και να πάρει κάτι σαν προβληματισμό βγαίνοντας από το κλαμπ. Επίσης, ανάμεσα στα κομμάτια έλεγε μικρές ιστορίες που τα αφορούσαν, δημιουργώντας μια οικεία ατμόσφαιρα και μεταφέροντάς μας κάποτε νοητικά στα μπαρ που τον φιλοξενούν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Την πρώτη από τις δύο ημέρες που έπαιξε, σε δύο τραγούδια έπαιξε μαζί του ο Nikki Sudden που έτυχε να βρίσκεται κι εκείνος στην πόλη, δύο διασκευές στα “Dead Flowers” των Rolling Stones και “Bright Lights Big City”. Ήταν μια ευπρόσδεκτη έκπληξη σε μια ούτως ή άλλως απολαυστική βραδιά.

Σαν σαπόρτ μπάντα εμφανίστηκε ένα νέο σχήμα που έχει στήσει ο Johnny Camp, παλιότερα τραγουδιστής των Closer, που άφησε απ’ ότι ακούσαμε καλές εντυπώσεις.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured