Αφού τα μύδια είναι εκτός εποχής, άρα καμιά ελπίδα για “Mussels in Brussels”, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από μια βόλτα στο «Βοτανικό», μέρος από το οποίο μπορεί κανείς να δει μια πανοραμική (λέμε τώρα) όψη αυτής της άδικα χαρακτηρισμένης ως «βαρετή» πόλης του Βελγίου. Ειδικά όταν παίζει η μπάντα που κατάφερε να κάνει τους Pink Floyd να ακούγονται ενδιαφέροντες (η γνωστή υπερβολή!). Αδερφομάνες και γκεόπουλα των Βρυξελλών ενωθείτε. Και εξηγούμαι πριν αρχίσουν τα hate mail Η μάλλον όχι, δεν εξηγούμαι. Όποιος δεν συμφωνεί ότι αυτό που έκαναν οι αδερφές ψαλίδι με την διασκευή στο “Comfortably Numb”, ήταν -το λιγότερο- τρελή μαγκιά, μπορεί να ξαναχωθεί στο κέλυφός του. Δεν θα λείψει σε κανέναν.

Βρίσκομαι εκεί που το Rocky Horror Picture Show συναντά το “Bird Cage” και οι Army Of Lovers παρακολουθούν αμίλητοι μέσα από τη γυάλα με τη φορμόλη. Δυστυχώς το live πραγματοποιείται στο μέρος του Botanique που μοιάζει με αποθήκη σαν αυτές που γίνονταν παλιά στην Αθήνα κάτι rave party της κακιάς ώρας. Ο τραγουδιστής φυσικά δεν δείχνει να πτοείται, φοράει το γνωστό καπέλο με το φτερό στην κορυφή και η Bee Gees φωνή του πραγματικά αναστατώνει τα παλλόμενα καλογυμνασμένα κορμιά από κάτω. Φλερτάρει ξεδιάντροπα με την τραγουδίστρια. Τη ρωτάει αν έχει κάνει ποτέ sex με γυναίκα. Εκείνη απαντά πως ναι, παραδέχεται όμως πως από την δεύτερη φορά άρχισε να το απολαμβάνει. Τη ρωτάει αν της αρέσει να της κάνουν oral sex. Η κοκκινομάλλα κάνει ότι κοκκινίζει, φτιάχνει το σουτιέν της και απαντά χωρίς ταμπού. Συγκεκριμένα καταθέτει ακριβώς τι της αρέσει με ανατριχιαστικές -για μερικούς- λεπτομέρειες. Χμ, οκ. Περί ορέξεως... Θα έχει φρικάρει η κοπέλα, τόσους μήνες περιοδεία με ένα μάτσο μαντράχαλους που όμως ποθούν άλλους άντρες, άστη να ξεθυμάνει.

Τα τραγούδια είναι λίγο βαρετά, ομολογώ. Θυμάμαι ότι σήμερα κανονικά λίγο πιο κάτω, παίζουν οι Mum με τους Animal Collective, αλλά φυσικά το gig είναι καρά-soldout. Στεκόμαστε πίσω-πίσω στον τοίχο. Δεν κλαιω τα λεφτά του εισιτηρίου, γιατί είμαι σε διακοπές και το μόνο που χρειάζεται κανείς εδώ είναι λίγες βαριές βελγικές μπύρες για να μεθύσει. Το οποίο έχει ήδη συμβεί. Αναμνήσεις από εκτός ελέγχου βραδιές σε παρακμιακά αλλά και ψευτο-trendy gay μπαρ της Αθήνας διασχίζουν σαν τρέιλερ τις κόρες των ματιών μου. Τα βελγάκια είναι σε τρελό κέφι, η ατμόσφαιρα είναι εντελώς καλιαρντή. Χορεύουν ασταμάτητα με αποκορύφωμα φυσικά το “Comfortably Numb”.

Αμέσως μετά αποχωρούμε, ενώ τα glam chicks από το Μανχάταν εξακολουθούν να τα δίνουν όλα επί σκηνής. Ξέρω ότι η παρέα μου δεν αντέχει άλλο και όλοι τους ενδόμυχα έχουν αρχίσει να αμφισβητούν το μουσικό μου γούστο. Δεν πειράζει. Θα το ξεχάσουν με μερικές μπύρες “Mort Subite” (ξαφνικός θάνατος)...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured