Μπορεί να πέρασαν μόλις έξι μήνες από την τελευταία, δεύτερη επίσκεψη της μεγάλης παρέας από την Αργεντινή και την Γαλλία, που απαρτίζουν το πολύ ενδιαφέρον πείραμα που μας άφησε έκπληκτους το 2001 με το πρώτο album ως Gotan Project, όμως η δίψα του Αθηναϊκού κοινού για το διαφορετικό, αυτό που ειλικρινά πρεσβεύουν οι μουσικοί αυτοί, όπως φάνηκε το βράδυ του Σάββατο, δεν είχε σβήσει.

Μπορεί μεν να άργησε αρκετά να ξεκινήσει το show των Gotan Project κατά τις 11 το βράδυ έσβησαν τα φώτα, αλλά συμφωνούμε ότι καλώς υπήρξε η καθυστέρηση διότι από την μία η απεργία των ταξί, καθώς και η πραγματικά πολύ κίνηση στην Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα η προσέλευση των φίλων της μουσικής των Gotan να αργήσει να ξεκινήσει. Όταν όμως ήρθε η ώρα που οι πρώτοι tango ρυθμοί ακούστηκαν και εικόνες Αργεντίνικης κουλτούρας άλλαζαν την όψη του χώρου καθώς προβάλλονταν σε ένα τεράστιο πανί μπροστά από τους μουσικούς, το Ark ήταν σχεδόν κατάμεστο.

Η βραδιά στην Αθήνα ήταν η τελευταία στάση μίας μακροχρόνιας περιοδείας για τους Gotan Project προτού κλειστούν στο στούντιο για να ετοιμάσουν το νέο τους album. Το show μπορεί μεν να μην είχε και τίποτα μεγάλες διαφορές από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους όσον αφορά το σετ, ακόμα και τις ίδιες «εκπλήξεις» είχε, με την προσθήκη βέβαια δύο νέων τραγουδιών που θα περιέχονται στην επόμενη δισκογραφική τους δουλειά, όμως συνολικά το οπτικοακουστικό σύνολο που παρουσίασαν ήταν ικανό να ικανοποιήσει και όσους το είχαν παρακολουθήσει στο παρελθόν και να συναρπάσει όσους είχαν το Σάββατο την πρώτη επαφή τους με τους Gotan Project live.

Με το εν λόγω project, σημασία δεν έχει τόσο τα τραγούδια αυτά καθ’αυτά, αλλά κυρίως το συνολικότερο συναίσθημα του μεταδίδει, το οποίο βγαίνει αβίαστα με την μείξη του ίσως πιο μελαγχολικού και σκοτεινού ερωτικού ρυθμού και χορού που έβγαλε ο παγκόσμιος πολιτισμός μας, του tango, με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο και τα στυλιζαρισμένα beats της Γαλλικής σκηνής.

Οι Gotan Project επανέφεραν στον 21ο αιώνα το tango, αυτοανακηρύχθηκαν εκπρόσωποι και φέροντες της εκδίκησης του μουσικού αυτού είδους. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε να επιστρέψουν με την νέα τους δουλειά, και το νέο τους live show για να τους αναγνωρίσουμε ως επίσημους αλλά ιδιόρρυθμους συνεχιστές της μουσικής παράδοσης της Αργεντινής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured