Δεν είναι λίγες οι επανασυνδέσεις ιστορικών και μη συγκροτημάτων στην εποχή μας -άλλες έχουν ως σκοπό την αρπαχτή και άλλες πάλι έχουν αγνές προθέσεις αλλά καταλήγουν σε γελοιοποίηση του group. Αν και το μέτρο σύγκρισης είναι δύσκολο να υπάρξει για δύο χρονικές περιόδους που διαφέρουν κατά πολύ (και ιδιαίτερα για όσους δεν μπόρεσαν να ζήσουν την πρώτη), για τους Socrates μπορώ να πω ότι δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω. Οι Socrates είναι το μεγαλύτερο ελληνικό rock group και απλώς αρκετά χρόνια μετά τη διάλυση τους αποφάσισαν να διασκεδάσουν παλι και να ξαναζήσουν κάποιες καλές στιγμές μαζί με το κόσμο που τους ανέδειξε.

Με βασική σύνθεση τους Σπάθα, Τουρκογιώργη, και Αντύπα ξεκίνησαν εδώ και καιρό μια σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα και ο δρόμος τους έφερε και από τη Λάρισα, όπου έκαναν μια καταπληκτική εμφάνιση στη σκηνή του Μύλου 1927, ξεκινώντας με το Starvation που είναι και το πιο γνωστό τους κομμάτι. 

Το Live ήταν χωρισμένο σε δυο μέρη περίπου 45 λεπτών το καθένα και ένα διάλειμμα μεταξύ τους. Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά πιο δυνατό και ρόκαρε, ενώ το δεύτερο είχε κομμάτια με περισσότερο blues ρυθμούς καθώς και διασκευές σε γνωστά κομμάτια όπως τα Message Of Love και Red House από Hendrix. 

Όπως ήταν αναμενόμενο το κοινό ζήτησε παράταση της συναυλίας και φυσικά οι Socrates δεν το αρνήθηκαν παίζοντας άλλα 3-4 κομμάτια μεταξύ των οποίων τα Justice, Starvation (πάλι) και Wild Thing. Εκτός από τα παλιά κλασσικά τους κομμάτια έπαιξαν και μερικά καινούργια κομμάτια τα οποία μάλλον προορίζονται για κάποιο δίσκο που θα βγάλουν αργότερα.

Η γενική εικόνα του group ήταν άψογη και ειδικά ο Τουρκογιωργης έδειχνε να χαίρεται αρκετά αυτό που έκανε -με αρκετή κινητικότητα, κέφι και γκριμάτσες επί σκηνής. Highlight της βραδιάς ήταν το καταπληκτικό σόλο στην εισαγωγή του Mountain από τον Σπάθα καθώς και τα One Man Show Solo στο μπάσο του Τουρκογιώργη και στα ντραμς με τον Αντύπα.

Ο κόσμος όπως ήταν φυσικό ήταν κυρίως 30 something, αλλά είχαμε και ευχάριστες εκπλήξεις: Αρκετοί γονείς έφεραν τα παιδιά τους στη συναυλία για να δουν ζωντανά ένα group που πριν αρκετά χρόνια έκανε τους γονείς τους να βάζουν το στερεοφωνικό τους τέρμα και να χοροπηδούν.. Βέβαια τα χρόνια πέρασαν, ο ήχος του ροκ έχει αλλάξει και μοιραία θα είχαμε πιστεύω και κάποιες συγκρίσεις με τους σημερινούς Local Heroes, ένας χαρακτηρισμός που δεν αντιπροσωπεύει καθόλου τους Socrates. 

Οι Socrates τελικά κατάφεραν να μας χαρίσουν μια υπέροχη βράδια, να θυμίσουν στους παλιότερους και να μάθουν στους νεότερους ότι κάποτε σ'αυτή τη χώρα υπήρχε ένα συγκρότημα που έφερε το ροκ στην Ελλάδα και κατάφερε να σπάσει τα σύνορα της χώρας γνωρίζοντας την επιτυχία και στο εξωτερικό δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως Black Sabbath και Led Zeppelin...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured