Το βράδυ της Πέμπτης μας βρήκε στο μπαρ Fuzz (καμιά σχέση με το συναυλιακό venue της Αθήνας, παρεμπιπτόντως) για την παρουσίαση του 7ιντσου single των νεοσύστατων Lazy Aftershow –υφίστανται σαν συγκρότημα από τον Απρίλη του 2012. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, μόλις και πρόλαβα το support act, που ακούει στο όνομα “Νόντας και Αλέξεις” (η ανορθογραφία εσκεμμένη), στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Άζα, μπασίστας των Lazy Aftershow.

Μετά από ελάχιστη καθυστέρηση, τα παιδιά βγήκαν κατά τις 11 επί σκηνής και μας έπαιξαν –εκτός από το single "Quick Link" και το b-side του "GP.A."– ό,τι άλλο διαθέτουν μέχρι στιγμής, καθώς και μια διασκευή στο "Hallogallo" των Neu!. Η οποία ήταν μάλιστα τόσο αλλαγμένη, ώστε τρόμαξα να την καταλάβω, κάτι που συνέβαλλε στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Aftershow_3

Κατά τη διάρκεια του live σημειώθηκε κι ένα μικρό απρόοπτο, μιας και κάηκε ο ενισχυτής του μπάσου, ευτυχώς όμως βρέθηκε διαθέσιμος δανεικός και σε διάστημα ενός τετάρτου η μπάντα ξαναβγήκε να παίξει. Το συνολικό live, χωρίς να συμπεριλάβουμε το διάλειμμα, κράτησε κάτι παραπάνω από μία ώρα. Τους παρακαλέσαμε κατόπιν να ξαναπαίξουν όλο τους το σετ από την αρχή, αλλά φευ... Το κοινό ήταν όσο θα μπορούσε να χωρέσει στο Fuzz, δεν έπεφτε καρφίτσα στο μπαρ. Μη φανταστείτε βέβαια κάτι ιδιαίτερα μεγάλο: το μαγαζί είναι σχετικά μικρό, χώρεσε γύρω στα 70 άτομα.

Όσον αφορά τώρα στη μουσική των Lazy Aftershow, οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν ως «desert psych post-punk». Προσωπικά, ωστόσο, θα έλεγα ότι κινείται μεταξύ krautrock και post-punk, κι οι ίδιοι άλλωστε παραδέχονται ότι μεταξύ των μεγαλύτερων επιρροών τους είναι οι Can, οι Neu! (γι' αυτό και η προαναφερθείσα διασκευή) και οι La Düsseldorf. To παίξιμό τους υποδειγματικό, έδειξαν ότι έχουν καλή μεταξύ τους επικοινωνία στη σκηνή κι έτσι, ακόμα και να υπήρξαν λάθη (εγώ πάντως δεν παρατήρησα κάτι σημαντικό), ήταν σίγουρα σε θέση να τα καλύψουν και με το παραπάνω.

Aftershow_2

Κάπως έτσι είδαμε λοιπόν το πρώτο βήμα ενός αρκετά υποσχόμενου συγκροτήματος, το οποίο να σημειώσω ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις μουσικές μου προτιμήσεις. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο από εδώ και μπρος στο δισκογραφικό στερέωμα, μακάρι σύντομα να δούμε και άλμπουμ!

{youtube}E3mYvC37S_c{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured