Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι χρόνια για να ξαναβγούν στη σκηνή οι Venus In Furs. Μια ζωντανή εμφάνιση-επακόλουθο της περσινής τους κυκλοφορίας (εν μέρει επανακυκλοφορίας) ονόματι New Horizon, στη διάρκεια της οποίας προσπάθησαν να τα ξαναβρούν με τις απαιτήσεις της διάδρασης με το κοινό και να τοποθετήσουν σε σύγχρονο πλαίσιο ένα υλικό με ποιοτικά χαρακτηριστικά άλλης χωροχρονικής συγκυρίας.

Οι Venus In Furs επέστρεψαν με αυθεντική σύνθεση, δύο νέα μέλη κι ένα εκτεταμένο σετ τραγουδιών, με επιλογές από το New Horizon που προηγήθηκε και από το Dead Europe που επίκειται. Όσο να 'ναι, σε μια εποχή όπου το ενδιαφέρον για τις ελληνικές κυκλοφορίες της δεκαετίας του 1980 έχει πάρει φωτιά, αποκτά επιπλέον βαρύτητα η ζωντανή εμφάνιση ενός από τα σχήματα εκείνων των χρόνων. Η μικρή σκηνή του Mo Better σίγουρα δεν βοηθούσε, ο κόσμος όμως που ήρθε εκεί ήταν αρκετός. Επρόκειτο δε κυρίως για γνωστούς και φίλους των μελών, γεγονός που προσέδωσε στο κλίμα της συναυλίας μια επετειακή, οικογενειακή χροιά.

Venus_2

Οι Venus In Furs είναι ένα συγκρότημα το οποίο θεωρητικά ισομοιράζει τις κλίσεις του ανάμεσα σε παραμαυρισμένο post-punk και σε ανάλαφρο new wave, ρίχνει όμως σαφώς το βάρος στο πρώτο –χαρακτηριστικό που φαίνεται να θέλει να διατηρήσει και στον επόμενο δίσκο. Στα ρεμπέτικα στοιχεία που θα υπάρχουν στο Dead Europe τους συνέδραμε με το μπουζούκι του ο Δημήτρης Βασιλειάδης της δισκογραφικής εταιρίας B-Οtherside (όπου κυκλοφόρησε και το New Horizon). Εξήντλησαν όλη την ενεργητικότητά τους στα “Scars” και “The Gift”, μέχρι να επανέλθουν στα ρεμπέτικα στοιχεία κλείνοντας τη βραδιά με μια διασκευή στο “Χωρίς Κανόνα” των Εν Πλω.

Venus_3

Στην εμφάνιση του Σαββάτου στο Mo Better, οι Venus In Furs έδειξαν λοιπόν πως έχουν έντονη την ανάγκη να πουν ό,τι δεν πρόλαβαν να πουν προ εικοσαετίας και πως διατηρούν τη δυναμική για να το κάνουν –ερχόμενοι να συμπληρώσουν και δισκογραφικά το κενό που είχαν αφήσει τότε. Αναμένεται να φανεί αν μπορούν ή όχι να ανταποκριθούν στις ανάγκες της μουσικής εξελικτικότητας και (κυρίως) αν το κοινό είναι σε θέση σήμερα να αφομοιώσει εκ νέου παραγωγικότητα από ήρωες του παρελθόντος.

Venus_4


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured