Η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη παρουσίασαν μια όμορφη μουσική βραδιά το Σάββατο το βράδυ, ευρισκόμενες για δεύτερη φορά στο PassPort του Πειραιά. Δυο φωνές, παρέα με την πολύτιμη συμμετοχή του Μιχάλη Παπαζήση και με διαφορετικούς επί σκηνής συνδυασμούς κάθε φορά, σκιαγράφησαν τη μέχρι τώρα πορεία τους μέσα από το ρεπερτόριο τους.

Ακούστηκαν τραγούδια όπως “Γέλα Ψυχή Μου”, “Μιλώ Για Σένα”, “Ήτανε Αέρας”, “Φεϊρούζ” αλλά και διασκευές σε δημιουργίες του Μάλαμα, του Περίδη και του Ρασούλη. Όμορφο και πετυχημένο το πάντρεμα της φωνής τους, οι μουσικοί καλοκουρδισμένοι και ο ήχος του χώρου αρκετά καλός για να δημιουργεί εξ’ αρχής καλές προϋποθέσεις για τη βραδιά. Η επιλογή των τραγουδιών είχε κοινό υφολογικό άξονα, δημιουργώντας έτσι ομοιογένεια στο συνολικό άκουσμα –το οποίο άλλοτε χώλαινε και άλλοτε απογειωνόταν. Η απουσία εκπλήξεων, βέβαια, δεν έγινε αισθητή καθώς τα τραγούδια που διαδέχονταν το ένα το άλλο είχαν το κατάλληλο timing και αίσθημα κοινό.

Kana_23

Κεφάτες, με ζωντάνια και αμεσότητα η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη –είτε εμφανίζονταν μόνες τους στη σκηνή, είτε παρέα. Κέρδισαν τον κόσμο από τα πρώτα κιόλας λεπτά και η βραδιά κύλησε με ανάλογο τρόπο. Σημαντική, όμως, ήταν όπως είπα και στην αρχή και η παρουσία του Μιχάλη Παπαζήση, καθώς έδωσε μια διαφορετική νότα στα τραγούδια του γυναικείου διδύμου, που πολλές φορές λειτουργούσε σαν βήμα για τις καλύτερες και πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς. Η ερμηνεία του λ.χ. στο “Στις Χαραυγές Ξεχνιέμαι” του Χαρούλη υπήρξε μοναδική.

Kana_34

Η χημεία και των τριών καλλιτεχνών πάνω στην σκηνή ήταν εμφανής μα πάνω από όλα αισθητή. Πολύ εύστοχα ήταν επίσης και τα ντουέτα τους, με οποιοδήποτε συνδυασμό. Η βραδιά έκλεισε με την Καλιμέρη να τραγουδάει ακαπέλα το “Κόσμε Χρυσέ” του Ρασούλη. Η ερμηνεία της συγκινητική και έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, έγινε η πιο δυνατή στιγμή ολόκληρης της βραδιάς. Μια παράσταση με συγκεκριμένο ύφος για τους φίλους του είδους, καλοδουλεμένη και μεστή.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured