Φωτογραφίες  Χρήστος Δουκάκης

Ξανά στην επικαιρότητα με βασική υπαιτιότητα το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους Perfect Maniac –τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους Swimming Lessons– οι «ανανεωμένοι» Expert Medicine μας προσκάλεσαν στο πάρτι τους, και μάλιστα δίχως αντίτιμο. Kι εμείς φυσικά δεν αρνηθήκαμε μία τέτοια άκρως ενδιαφέρουσα πρό(σ)κληση.

«Αθήνα, μία πόλη που σταδιακά καταντά αβίωτη για τους κατοίκους της»: μεγάλη η κίνηση στους δρόμους λόγω της απεργίας των ΜΜΜ,  χρειάστηκε σχεδόν 1,5 ώρα για τη μετάβαση από το Παγκράτι στο Γκάζι –για αδιευκρίνιστους μάλιστα λόγους, είχε αποκλειστεί ολόκληρη η Πανεπιστημίου. Η λήψη λοιπόν ενός «εξπέρ φαρμάκου» κρινόταν κάτι παραπάνω από επιτακτική! Φτάνοντας τελικά στο Κ44 ΤΩΡΑ, λίγα λεπτά μετά τις 22:00, στον χώρο βρισκόντουσαν μονάχα η μπάντα της βραδιάς, ελάχιστοι φίλοι και θαμώνες και οι Flying Lilis Brothers. Οι τελευταίοι μας κράτησαν για μία περίπου ώρα συντροφιά μ’ ένα εκλεκτικό DJ σετ, απόλυτα συνυφασμένο στη ζωντανή εμφάνιση που θα επακολουθούσε, με ήχους από indietronica μέχρι nu-disco και «πειραγμένο» funk. Λίγα λεπτά μετά τις 23:30, και αφού ο χώρος είχε σχεδόν γεμίσει από κεφάτα πρόσωπα –κόντρα στο μίζερο πνεύμα των ημερών– οι τέσσερις πλέον Expert Medicine, μετά την αποχώρηση από το σχήμα της τραγουδίστριας Τζένης Καπάδαη, έκρουσαν το καμπανάκι για το πάρτι.

 

Για περίπου 80 λεπτά μας παρουσίασαν, με ενέργεια και indie σπιρτάδα, ένα σφιχτοδεμένο σόου παρουσιάζοντας εξ’ ολοκλήρου το Perfect Maniac, το οποίο δείχνει σαν μία από τις πιο πλέον ευφάνταστες και έξυπνες κινήσεις της ελληνικής σκηνής για φέτος, μέχρι στιγμής. Η στροφή προς τον ηλεκτρονικό ήχο είναι εμφανής, αφού έχουν αφήσει πίσω τους τα ροκ, τζαζ και φανκ ηχοχρώματα που κυριαρχούσαν στην προηγούμενη δουλειά τους, διατηρώντας μόνο διακριτικές πινελιές disco και funk. Επιπλέον, τα φωνητικά στην πλειοψηφία τους αποτελούν αντρική υπόθεση, αφού τα έχουν αναλάβει οι Μπάμπης Κουρτάρας (φωνητικά, μπάσο) και Ανδρέας Σιουρούνης (ντραμς, φωνητικά) με απόλυτη επιτυχία. Εξαίρεση τα δύο τραγούδια που αναλαμβάνει η στεντόρεια φωνή της Στέλλας Χρονοπούλου. Μην έχοντας ξαναβρεθεί ξανά σε άλλη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος και επιπλέον ακούσει ελάχιστα δείγματα της δουλειάς τους, ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος από την επικοινωνία τους με το κοινό, που το «κατάφεραν» να διασκεδάσει και να λικνιστεί με τον πολυδιάστατο ήχο τους. Στις στιγμές που ξεχώρισαν η δυναμική εμφάνιση της Στέλλας στα “Useless” & “Chase (2100 rework)”, τα οποία έκαναν τους θαμώνες να την επευφημούν παθιασμένα για να την κρατήσουν όσο παραπάνω γινόταν στη σκηνή, καθώς και το κλείσιμο με το αγαπημένο “Arkkanoid Reprise”, που εκτόξευσε πολλούς στα ουράνια, και με το ατμοσφαιρικό “A Spaceship In The Backyard”, το οποίοι θυμίζει αρκετά τους ηλεκτρονικάδες Egg, αποδεικνύοντας τη μελωδικότερη υφή των Expert Medicine.  Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στον ταλαντούχο «μαέστρο» των decks/samplers DJ Everlast, ο οποίος ορίζει-γεμίζει με τον ιδανικότερο τρόπο τον ήχο της μπάντας.

Περίπου μία παρά δέκα τελείωσε το live και, 100% «θεραπευμένοι», είχαμε μια επιστροφή αντιστρόφως ανάλογη της μετάβασης: «Αθήνα, μία πόλη ερωτεύσιμη τη νύχτα, γεμάτη καθημερινές εκπλήξεις και προτάσεις»!             

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured