Φωτογραφίες: Δάφνη Ανέστη

 

<Το event< που έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στη Μύγα είχε ως σκοπό την επίδειξη των μουσικών και των σχημάτων δυο εγχώριων δισκογραφικών label, της Timewarp< και της Kraak. Στο τέλος όμως κατέληξε σαν μια υπέροχη βραδιά την οποία απήλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθησαν, άσχετα από την εις βάθος ή μη σχέση τους με τις μουσικές προτάσεις των δυο εταιρειών.

<


Για τους μη μυημένους στο τι εστί Timewarp Music, να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα label ειδικευμένο στον χώρο του nu funk, του downtempo και των χαλαρών breakbeats. Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνισή της, η Timewarp αποφάσισε να επεκταθεί και σε λίγο πιο διαφορετικά μονοπάτια από τα προαναφερθέντα και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η αδερφή εταιρεία, Kraak. Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν τα δύο labels είχαν την τιμητική τους με DJ sets, βίντεο παρουσιάσεις αλλά και live εμφανίσεις από μουσικούς και σχήματα που ανήκουν σε αυτές. Κάπως έτσι, ο ιδιαιτέρως όμορφος χώρος της Μύγας ντύθηκε σε Timewarp και Kraak ρυθμούς, με τις μουσικές τους να πλημμυρίζουν τις γωνιές του κτιρίου και με τις ζεστές μπασογραμμές που ξεχύνονταν από τα ηχεία να αγκαλιάζουν το κοινό. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ικανοποιητικά, γεμίζοντας, σε χαλαρούς ρυθμούς, τον χώρο αλλά η αλήθεια είναι πως μια τόσο ιδιαίτερη και αξιόλογη προσπάθεια άξιζε ακόμα περισσότερης προσοχής και κοσμοσυρροής.


Στα ουσιώδη της βραδιάς, είχαμε ένα DJ σετ προθέρμανση για αρχή, το οποίο οδήγησε στην προβολή ενός βίντεο αφιερώματος στον Sundayman, που τους τελευταίους μήνες έχει γνωρίσει και εμπορική επιτυχία χάρη στη συμμετοχή ενός κομματιού του σε τηλεοπτική διαφήμιση γνωστής μάρκας ουίσκι. Παρουσίαση λοιπόν της δουλειάς του και των ιδεών του περί μουσικής περιελάμβανε το οπτικό υλικό, καθώς και ορισμένα σχόλια για την προετοιμασία του επόμενου δίσκου του. Ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία ακόμα και αν δε σε ενδιέφεραν αυτά καθεαυτά εντούτοις σου τραβάγανε την προσοχή με τις όμορφες εικόνες τους και με τις ενδιαφέρουσες μουσικές τους.


Για τη συνέχεια είχαμε την εμφάνιση των Ekos Quartet, οι οποίοι ήταν άκρως απολαυστικοί και μας ταξιδέψανε με τις μουσικές τους, συνδυάζοντας χαλαρές κιθάρες, μπάσα που σε χτυπάγανε μεν στο στήθος αλλά με γλυκό τρόπο, καθώς και αιθέρια φωνητικά από την τραγουδίστριά τους, σε εναλλαγή με το χαλαρό ραπάρισμα του MC τους (ο οποίος φορούσε και μπλουζάκι Black Sheep, δείχνοντας ότι είναι διαβασμένος για την ιστορία του είδους). Δυστυχώς για τη μπάντα και παρόλες τις καλές προθέσεις, ο ήχος και τα ηλεκτρικά κυκλώματα δεν ήταν με το μέρος τους, παρουσιάζοντας προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους. Οδήγησαν μάλιστα, σε πρώτη φάση, σε ολιγόλεπτη διακοπή της συναυλίας και σε προσωρινή εκκένωση της Μύγας κατόπιν –τα προβλήματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα όσο περνούσε η ώρα. Όχι πως αυτό αφαίρεσε κάτι από την πραγματικά όμορφη προσπάθεια των παιδιών επί σκηνής, αλλά δυστυχώς μας αποσπούσε την προσοχή.

Παρά την ελαφριά ταλαιπωρία πάντως, η όλη εκδήλωση συνεχίστηκε με την ζωντανή εμφάνιση των Timewarp Inc –προσωπικό σχήμα του ιδρυτή και των δύο εταιριών Άγγελου Στούμπου– και στη συνέχεια με σετ από διαφορετικούς δισκοθέτες, τα οποία κορυφώθηκαν με την εμφάνιση του Αυστριακού Scheibosan (των Shanti Roots), κλείνοντας έτσι όμορφα μια βραδιά που θα έπρεπε να έχει προσελκύσει περισσότερο κόσμο και λιγότερες αναποδιές. Ενδιαφέρουσες και φρέσκιες electronica μουσικές έδειξαν πάντως, σε όσους από μας βρεθήκανε εκεί, πως τελικά ίσως και να υπάρχει κοινό για τέτοιες προτάσεις. Αν μη τι άλλο τα διάχυτα στην ατμόσφαιρα θετικά vibes καθώς και ο χορός που έλαβε χώρα αποτέλεσαν απόδειξη επ’ αυτού.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured