Φωτογραφίες: Σταμάτης Λεόντιος

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι οι ευκαιρίες για να παρακολουθήσεις ένα καλό live στην επαρχία εν μέσω χειμώνα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πόσο μάλιστα σε μία πόλη όπως στην Ξάνθη, που βρίσκεται τέρμα θεού και εκ των πραγμάτων ο εκάστοτε καλλιτέχνης δύσκολα θα πάρει τα μπογαλάκια να εκδράμει μέχρι την παραμεθόριο. Ευχάριστο λοιπόν γεγονός για την πόλη της Ξάνθης και η ανέλπιστη συναυλία του Monsieur Minimal στο μικρό ντισκοκαφενείο (έτσι το προσδιορίζουν οι ιδιοκτήτες του) που ακούει στο ευφάνταστο όνομα Ντίλι Ντίλι.

Παρασκευή βράδυ και μέχρι να ανέβει στη σκηνή ο τραγουδιστής σε έναν χώρο ασφυκτικά γεμάτο – ζήτημα να χωράει 100 νοματαίους – όλοι λικνίζονταν και προθερμαίνονταν στους lounge και bossa nova ρυθμούς οι οποίοι ακούγονταν στο μικρό μπαράκι. Γύρω στις 12 παρά ο Monsieur Minimal ανεβαίνει στο πάλκο που στήθηκε ειδικά για τη συναυλία. Ζεστός και πολύ προσιτός, καλησπέρισε και ξεκίνησε. Τα τραγούδια του άλμπουμ Lollipop ακούστηκαν σχεδόν όλα, από το “Beautiful ”και το “Smile” μέχρι το “Missing You” και το “Lovers”. Στο “Love Story” εισέπραξε το μεγαλύτερο χειροκρότημα μιας και, ελλείψει φυσικών οργάνων, η τρομπέτα του αυθεντικού κομματιού αντικαταστάθηκε επάξια από τα φωνητικά παιχνιδίσματα του Monsieur Minimal. Έπαιξε και δύο καινούργια κομμάτια του με ελληνικούς στίχους – σαν να απολογήθηκε μάλιστα για την ελληνικότητα των στίχων του, δεν κατάλαβα γιατί – μας προέτρεψε να  χοροπηδήσουμε, μας χάρισε το αναμενόμενο encore και κάπως έτσι έκλεισε πολύ γρήγορα (κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα) η συναυλία.

Άξιος εκπρόσωπος της ανεβασμένης ελληνικής αγγλόφωνης pop σκηνής, ο Monsieur Minimal μας ώθησε τούτο το βράδυ στη γοητευτική ελαφρότητα των pop ήχων. Και, όπως ο ίδιος γράφει πολύ εύστοχα στο Myspace του, ήταν πράγματι μια «happy, love and minimal night»….

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured