Φωτογραφίες: Τζένη Καπάδαη

 

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαία στιγμή αποτελεί για ένα συγκρότημα το να παρουσιάζει επίσημα για πρώτη φορά το πρώτο του album.Είναι μια στιγμή που την περιμένει όχι μόνο η μπάντα η ίδια, αλλά, όταν πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ελληνικά post-rock συγκροτήματα - τους Misuse εν προκειμένω - την περίμενε και πολύς κόσμος που ψάχνει εναγωνίως για κάτι που να ταράξει τα νερά της ελληνικής μουσικής μετριότητας. Η στιγμή αυτή λοιπόν έφτασε και μάλιστα είχε κανονισμένο ραντεβού για το βράδυ της Τρίτης στο Κύτταρο. Η ατμόσφαιρα ήταν «ζεστή» και ο κόσμος που βρέθηκε εκεί είχε έρθει με φορτσάτη διάθεση, για να ακούσει αυτό ακριβώς που περίμενε.

Το live άνοιξε με τους Spectralfire, οι οποίοι κινούμενοι κι αυτοί σε παρόμοιους, ηλεκτρισμένους alternative δρόμους έπαιξαν 6 κομμάτια τους, για να δώσουν στη συνέχεια τη σκυτάλη στους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Για τη μουσική δεινότητα των Misuse δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Τόσα χρόνια έχουν ψηθεί συναυλιακά, έχουν κάνει τόσα live, έκαναν το opening και στους Mogwai. Αλλά, αυτή τη φορά, απέδειξαν ακόμα περισσότερο την κλάση τους και τη μουσική και σκηνική τους ωριμότητα. Το studio album των Misuse είναι από μόνο του απολαυστικό, το να το ακούς  όμως από την αρχή ως το τέλος ζωντανά προκαλεί την εκατονταπλάσια συγκίνηση. Ξεχωριστές στιγμές δεν υπάρχουν, από το “Desecid” και το “Amanzi”, μέχρι το “Way To The Seashore” και το “While It Lasts”, όλα τα οργανικά τους διαμαντάκια είναι ένα τεράστιο κύμα - το καβαλάς και πας όπου σε πάει. Αν, λέω αν, η μουσική σου δημιουργεί εικόνες, οι Misuse είναι μάστορες στο χτίσιμο ηχητικών τοπίων. Και αφού ερμήνευσαν λοιπόν, όλο το album κι ένα ακόμα κομμάτι, συνάντησαν την έντονη διάθεση του κοινού να διεκδικήσει περισσότερη βουτιά στον μουσικό τους βυθό. Οι ίδιοι, με μπόλικη δόση χιούμορ, άφησαν υποσχέσεις για περισσότερα κομμάτια μόλις κυκλοφορήσει και το επόμενο album.

Φεύγοντας, δεν ήμουν μόνο εγώ ενθουσιασμένη αλλά και τόσοι άλλοι γύρω μου, που αποχωρούσαν με μια αίσθηση πληρότητας στα πρόσωπά τους, και ειδικά όσοι, εντελώς αυθόρμητα, ξεκολλούσαν αφίσες της συναυλίας από τους διπλανούς δρόμους για να τις πάρουν σπίτια τους. Καλή επιτυχία λοιπόν στο φρέσκο-φρέσκο εγχείρημα των Misuse και να εξακολουθούν να μας χαρίζουν με τις συνθέσεις τους τέτοιες συναυλιακές συγκινήσεις!!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured