Τα Μωρά Στη Φωτιά αποτελούν ένα από τα ιστορικότερα rock σχήματα της χώρας μας και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση. Τα lives τους αποτελούν μάλιστα και ευκαιρία γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ της νέας γενιάς ροκάδων και των παλαιότερων γενεών. Η εμφάνιση τους στο Κύτταρο, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει και ως live album, ήταν γεμάτη με ακατάπαυστη ενέργεια, stage divings, «εξαρχειώτικα» συνθήματα, και αγνή rocknroll ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα, βέβαια, που πολύ εύκολα δημιουργεί ένα τόσο δυνατό σχήμα.

Το playlist ήταν αντιπροσωπευτικό των τριών δισκογραφικών δουλειών τους, με αρκετά κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο Στο Δρόμο, όπως και, φυσικά, από εκείνο το θρυλικό τους ντεμπούτο τους στην Ano Kato. Η ανταπόκριση του κοινού ζεστή - οι παρευρισκόμενοι ήξεραν όλους τους στίχους - και χαρακτηριστική των live εμφανίσεων της μπάντας. Το Κύτταρο της Δευτέρας θύμισε μέρες του 2000, όταν η τότε ζωντανή εμφάνιση των Μωρά Στη Φωτιά στο Αn Club, μετά από χρόνια απραξίας, είχε λάβει μυθικές διαστάσεις. Κομμάτια όπως το “Γκρίζο Background”, το “Κάτω Στη Πόλη” (το οποίο έκλεισε και την εμφάνιση, σε μια δεύτερη πιο «γκαζιάρικη» εκτέλεση) και η, τόσο αμφιλεγόμενη, “Αδρεναλίνη” αποτέλεσαν ευκαιρίες διάδρασης του ζεστού κόσμου με τη μπάντα.

Για πάνω από 20 χρόνια, ο Σαλβαδόρ κρατάει το σχήμα ακμαίο, δυναμικό, χωρίς κανένα ίχνος απουσίας του ενθουσιασμού των πρώτων ημερών του 1987. Η προσθήκη πνευστών δίνει μάλιστα μια νέα διάσταση στην εκτέλεση των κομματιών. Μπορεί έτσι οι Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και άλλες μεγάλες μπάντες της ελληνικής rock να μας άφησαν χρόνους, τα Μωρά Στη Φωτιά όμως εξακολουθούν να τζαμάρουν live, να τα σπάνε, και να ανανεώνουν την πίστη μας σε εκείνο που ξεκίνησε τότε και ίσως στις μέρες μας τείνει να ξεφτίσει: της rock διάθεσης εκείνης, που δεν φοβάται να μιλήσει στα ελληνικά...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured