Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις είχε η τέταρτη Schoolwave Κυριακή. Πρώτα-πρώτα, καθιερώθηκε να βλέπουμε στο video wall αποσπάσματα από το Schoolwave DVD που πρόκειται να βγει στις 15 Δεκεμβρίου. Δεύτερον, και εξ’ ίσου σημαντικό, τρία από τα συγκροτήματα του Schoolwave (Looming Titties, Minerva, Ska Bangies) παρήγαγαν μαζί και εντελώς ανεξάρτητα ένα album με demos δικών τους τραγουδιών, το οποίο μοίρασαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους χθες. Ποιος ξέρει, ίσως να πήραμε χθες κάτι που στο μέλλον θα έχει μεγάλη συλλεκτική αξία!

Τη βραδιά άνοιξαν οι μαστιζόμενοι από ατυχίες Musica Ficta. Η χαρακτηριστική φωνή του Απόλλωνα είχε ως χθες κλείσει από φαρυγγίτιδα και χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε τελικά να μπορέσει να εμφανιστεί, σε λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς και με ένα μικρότερο σε διάρκεια set. Σαν να μην τους έφταναν αυτά, είχαν και προβλήματα με τον ήχο. Δεδομένων των αναποδιών πάντως, στάθηκαν μια χαρά στη σκηνή, με τον Απόλλωνα να κάνει τα αδύνατα δυνατά και με τον Ηλία και την Ειρήνη να συνοδεύουν πολύ αποτελεσματικά στο κοντραμπάσο και στο βιολί αντίστοιχα.



Ακολούθησαν οι Rosebleed, οι οποίοι έκαναν μια πολύ καλύτερη live εμφάνιση συγκριτικά με την προηγούμενη Schoolwave Sunday που τους είχα δει. Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο το υλικό τους και τα εκπληκτικά φωνητικά, αλλά και ο γενικότερος αέρας που πρόδιδε ένα μεγαλύτερο κέφι εκ μέρους τους και μια μεγαλύτερη άνεση με τη σκηνή στο Κύτταρο. Οι ηλεκτρισμένες τους κιθαριές πάλλονταν από συναίσθημα, ο frontman τους υπήρξε εξαιρετικός και τα δικά τους τραγούδια μπόρεσαν να λάμψουν ακόμα περισσότερο. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους εστίασαν, δικαιολογημένα, και στη σέξι μίνι τζιν φούστα της κιμπορντίστριας, η οποία έλαβε διάφορα κολακευτικά σχόλια. Αυτή η μπάντα είναι υποψήφιο next big thing, να μου το θυμηθείτε.

Άλλο next big thing στο οποίο θα πόνταρα άνετα τα λεφτά μου είναι οι Ska Bangies, οι οποίοι επανέλαβαν τη θυελλώδη εμφάνιση που είχα την τύχη να παρακολουθήσω και την προ-προηγούμενη Κυριακή. Με το παρόν live να είναι το τελευταίο τους στο Κύτταρο και με ψυχολογία στα πάνω της μετά τη δημοσιοποίηση τριών δικών τους τραγουδιών στη myspace σελίδα τους την προηγούμενη εβδομάδα, οι Ska Bangies τα πήραν και τα σήκωσαν όλα, δίνοντας όλη τους την ενέργεια και τον καλύτερό τους εαυτό. Το κοινό τσίριζε χορεύοντας, τα πνευστά τους για άλλη μια φορά έμοιαζαν με τροπικούς τυφώνες και τα αεροπλανικά κόλπα που έκαναν επί σκηνής ο τραγουδιστής και ο κιθαρίστας τους ήταν από κάθε άποψη απίθανα.



Η βραδιά έκλεισε σε thrash/death metal ρυθμούς με τους Grain Of Sense από τη Θεσσαλονίκη. «Τι κάθεστε γαμώ την πουτάνα μου;», ήταν το δικό τους καλησπέρα, που επιβεβαίωσε τη φήμη που τους συνοδεύει από τα Schoolwave φεστιβάλ, ότι πρόκειται για group με μεγάλη ενεργητικότητα, το οποίο θέλει να βλέπει τον κόσμο να χτυπιέται και να χορεύει. Η ακούραστη και εντυπωσιακή τους τραγουδίστρια κοπανιόταν σαν χταπόδι, όπως επίσης και ο φοβερός τους μπασίστας και οι δύο ιπτάμενοι κιθαρίστες τους. Τα παιδιά παρουσίασαν κυρίως δικά τους τραγούδια, τα οποία ναι μεν θέλουν δουλειά ως υλικό, κερδίζουν όμως πάρα πολύ από μια τόσο εκρηκτική live παρουσίαση. Ξεχώρισα προσωπικά το “Victim Of Fidelity” και εκείνο που αφιερώσανε σε όσα παιδιά πηγαίνουν τώρα Γ΄ Λυκείου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured