Έλενα Μαλάμου

Κείμενο: Χριστίνα Κασσεσιάν

Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, το Closer Café υποδέχτηκε επισήμως την άφιξη του φθινοπώρου με την ακουστική συναυλία της Έλενας Μαλάμου. Η νεαρή και ταλαντούχα singer-songwriter ζει μόνιμα στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια και όποτε της δίνεται η ευκαιρία, εμφανίζεται σε διάφορα στέκια της Αθήνας παρουσιάζοντας τη δουλειά της. Αυτή τη φορά απολαύσαμε τα τραγούδια που περιέχονται στο home-recorded δισκάκι της, Stories Of Oblivion (δείγματα του οποίου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της, στο My Space).

Η 24χρονη Έλενα, με μοναδικά όπλα ένα ηλεκτρικό πιάνο, μια ηλεκτρακουστική κιθάρα και την υπέροχη φωνή της, μας γοήτευσε με τη γλυκύτητα και τη σεμνή παρουσία της, αλλά και με τα υπέροχα alt-folk-rock κομμάτια της, που φέρνουν στο μυαλό μελωδίες του Nick Drake, των Led Zeppelin, της Joni Mitchell και των ακουστικών 70’s. Η λίστα των τραγουδιών περιλάμβανε και εκλεκτές διασκευές από πολλά αγαπημένα κομμάτια (My Immortal, Karma Police, Road Trippin’, το Tears Of The Dragon του Bruce Dickinson, Starway to Heaven, το Hurt σε εκτέλεση παρόμοια με του Johnny Cash και άλλα), τα οποία σιγοτραγουδήσαμε ακολουθώντας την ιδιαίτερη φωνή της. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν τα τραγούδια της Brian, Sometimes, The Never Ending Story…, που απ’ ό,τι είδαμε, αρκετοί από το κοινό ήδη τα γνώριζαν.

Το κλίμα ήταν ευχάριστο, συναισθηματικό, νοσταλγικό και δημιουργήθηκε μια αίσθηση οικειότητας. Αν και οι ψίθυροι δεν ευνόησαν ιδιαίτερα την ακουστική (το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο) και παρότι υπολογίζαμε ότι η συναυλία θα διαρκούσε μιάμιση ώρα, η διάθεση του κόσμου «ανάγκασε» τη νεαρή τραγουδοποιό να πει αρκετές παραγγελιές, προτού αναλάβει καθήκοντα στα decks ο Χρήστος Δασκαλόπουλος. Το βράδυ έκλεισε με ένα ντουέτο της Έλενας και του αδερφού της, Αχιλλέα, στην κιθάρα. Τα δύο αδέρφια ερμήνευσαν κομμάτια από Tim και Jeff Buckley, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο ελπιδοφόρες υποσχέσεις για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ηγέτιδα την Adrianne Lenker, έκαναν μια βαθιά συγκινητική και ταπεινή εμφάνιση, δίνοντας μια ...
Ο Γερμανός παραγωγός χάρισε στους παρευρισκόμενους στο Fuzz ένα κομψό, lo-fi ambient techno set,
Ενθουσιώδεις, παράφρονες, μα συνάμα επιβλητικοί, οι Νορβηγοί τίμησαν την πρώτη τους εμφάνιση στην

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά

HOT STORIES

Στο πλευρό του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη βρίσκονται καλλιτέχνες και χιλιάδες κόσμος στα social media.

Ο ίδιος ήταν ο τελευταίος επιζών του First Great Sextet του Miles Davis.

Ο θεσμός φέρνει δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους των μουσείων.

Top
0
Shares