Photos: Γιάννης Χοστελίδης

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια μπάντα που παίζει «βρετανική ποπ με ελληνικό στίχο»; Η απάντηση δόθηκε δια ζώσης, στο Ξυλουργείο, το βράδυ της Παρασκευής, το οποίο ήταν γεμάτο από νωρίς.

Από τις πρώτες στιγμές του live, φάνηκε πως οι «Ιντιοτεκ» ήταν καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτή την βραδιά. Το αρχικό άγχος διαδέχτηκε η άνεση, κάτι στο οποίο βοήθησε και το κοινό. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό έως συγκινητικό μερικές στιγμές (στο κοινό βρίσκονταν πολλοί φίλοι του συγκροτήματος), ενώ ο τραγουδιστής Άλκης Κανίδης απέδιδε τους στίχους των τραγουδιών -όσους ήταν δυνατόν να ακουστούν λόγω της χαμηλής έντασης των φωνητικών- με εκφραστικότητα.



Κορυφαία στιγμή του live ήταν η εκτέλεση του «Αν περιμένεις ακόμα», του τραγουδιού που είναι μάλλον το χιτ του συγκροτήματος. Η μουσική των ίντιοτεκ έχει τελικά ποπ μελωδικότητα και βρετανική φινέτσα χωρίς όμως εξάρσεις και κορυφώσεις, κάτι το οποίο η δομή των κομματιών τους δεν κάνει απλώς ανεκτό, αλλά επιθυμητό -η δε σκηνική παρουσία ήταν γενικά καλή αν και σε αρκετές στιγμές φάνηκε η μικρή σκηνική εμπειρία του συγκροτήματος.



Μπορεί να μην εχουν το ρηξικέλευθο, αλλά έχουν και το ταλέντο και τα κομμάτια ώστε τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά να συνεισφέρουν στην ανανέωση της ελληνικής ροκ σκηνής (όπως και ορισμένα άλλα σχήματα εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενα), αρκεί φυσικά να μην παραμείνουν μια υπόσχεση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured