search

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται και η ατμόσφαιρα ήδη να ζεσταίνεται, όταν οι Earthbound εμφανίστηκαν ως επταμελές, πλέον, σύνολο μετά την προσθήκη του Λούη (Λεωνίδα Κοντούλη) στα πνευστά. Άρχισαν να παίζουν, ενώ το χαρούμενο κεφάλι του Λένιν κέρναγε μπύρες -το πανό πίσω από τους μουσικούς-. Παρουσίασαν τα καινούρια τους τραγούδια, ‘’Μister Moto’’, ‘’Νew Hope’’ ‘’Enemy Song’’ χωρίς να παραλείψουν να αφιερώσουν ένα στον Dj Lo Fi (‘’A song for Dj Lo Fi’’), και να μας θυμίσουν ότι όλοι είμαστε παιδιά αυτού του πλανήτη με το‘’Mother Earth’’. Έκαναν το κοινό να χορέψει με το ‘’Funky goes to Bollywood’’ και αποτίμησαν φόρο τιμής στον Ennio Morricone με το ‘’For a Few Dollars More’’.Μπορεί το ‘’The devil may care’’ να έλαμψε δια της απουσίας του, αλλά το‘’Α House is not a Motel’’(Love) και η απαραίτητη θυσία στην βλαχιά (όπως περίπου προσφώνησε ο drummer )το ‘’Folsom Prison Blues’’ του Johnny Cash αποζημίωσαν. Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς, ήταν ο Alex K που ανατρίχιασε τους παρευρισκόμενους ζητώντας ‘’One more cup of coffee’’ (Βοb Dylan). Οι Earthbound μας θύμισαν καλοκαιρινές ηλιόλουστες μέρες (‘’El Carretero’’) και σκονισμένους δρόμους του αμερικανικού blues (‘’Ain’t got no home’’- Woody Guthrie). Κράτησαν ένα τελευταίο άσο στο μανίκι τους (no ace up on my sleeve -‘’I’d Do it Again) και μας αποτελείωσαν με μια απείρως ηλεκτρισμένη διασκευή του ‘’Maggot Brain’’ Funkadelic.

Στα συν της συναυλίας: η δυνατότητα των παιδιών να εναλλάσσουν τα όργανα τους και ιδιαίτερα του Λούη, για τον οποίον μέτρησα τουλάχιστον πέντε (!). Επίσης η αγωνιά του Μπάμπη Αμοργίνου (κιθάρα) σχετικά με τον αριθμό από σφηνάκια που θα έφταναν στην σκηνή!

Στα πλην: ο κακός ήχος, που ειδικά σε κάποιες στιγμές (‘’Gardenia’’) αφαιρούσε από το τελικό αποτέλεσμα.

Επειδή ο ρυθμός των μουσικών πληροφοριών έχει αυξηθεί με αγχωτικούς ρυθμούς είναι καθησυχαστικό να υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακολουθούν κανένα ρεύμα, απλά προσπαθούν να μεταφέρουν ένα μήνυμα, κάνοντας ταυτόχρονα τον κόσμο να περνάει καλά. Οι Earthbound πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι απόλυτα συνεπείς στην μουσική και στο κοινό τους. Αν δεν τους έχετε παρακολουθήσει ακόμα να παίζουν ζωντανά, μην χάσετε την επόμενη συναυλία τους!


HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Archive

Έστησαν στο Ηρώδειο ένα αλσύλλιο από λάμπες φθορίου και, εν μέσω αυτού, έδωσαν μια συναυλία…

Motorpsycho: Mας φαίνεται πολύ προβλέψιμο και βαρετό να περιοριστούμε σε ένα συγκεκριμένο είδος...

Είναι από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα του κιθαριστικού ήχου, έχοντας κερδίσει φανατικούς φίλους…

Οι Ghost το διασκεδάζουν, με τη νέα τους κυκλοφορία

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "Kiss Τhe Go-Goat"

Egyptian Lover

Ογκώδης, αγέλαστος και προσηλωμένος στα «ιερά» του βινύλια, έπαιξε με αέρα παλιάς καραβάνας στο Six…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Depeche Mode: This Song Is Not About You

Κάθε φορά που το ακούς θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα: ήσουν Γ’ γυμνασίου και γέμιζες το θρανίο με…

Νοοτροπία και διαφωνία στους λιμένες του indie

Στη σημερινή διάσταση του indie, ο καλλιτέχνης υπάρχει μόνο για τον εαυτό του, δίχως πια να…

Bruce Springsteen: «We Will Take Care Of Our Own»

Εστιάζοντας τα τραγούδια του σε φιγούρες που έτειναν προς το περιθώριο, έγινε ένας από τους…

15 χρόνια για το Funeral των Arcade Fire

Υπήρξε ένας ορμητικός χείμαρρος συναισθηματικής κάθαρσης, αλλά και ένα σοκ για το ανεξάρτητο…