Mια ήσυχη, υγρή, φθινοπωρινή,νύχτα που μαζί με το ολιγόλεπτο ξεσπάσμα της ζεστής βροχής έξαψε την φαντασία. Εξω απο το μαγαζί αρκετός κόσμος περίμενε σχηματίζοντας μικρά πηγαδάκια, δύο φευγαλέα «γεια, τι γίνεται» και νά που υψώθηκαν οι πρώτες νότες στον «αέρα». Low Bap απάγγειο.

Απο την αρχή, οι ψίθυροι του κόσμου ενωθήκαν με τα κοφτά scratching του DJ Booker και την αγέρωχη φωνή του B.D Foxmoor, του αδιαφισβήτητου οικοδεσπότη της ημέρας. Απο την αρχή, δίχως καμμία, εξαίρεση όλοι ψιθυρίζαν τις γνωστές μελωδίες των –ήδη- κλασσικών κομματιών τους. Και πράγματι, τραγούδια όπως οι μύθοι του Βάλτου, Ακου μάνα ή η Μελωδια της παρακμής (με sample απο το burning & looting του Bob Marley) έφερναν έκσταση στα άτομα μπροστά στην σκηνή.

Φυσικά δεν μπορούσαν να λείπουν κομμάτια απο τον τελευταίο (και κατ' εμέ εκπληκτικό) δίσκο «Πέρασμα στο Ακρόνειρο» που βγήκε πέρυσι. Διαμάντια όπως ο «Πύρινος Βίος» πάνω σε θέμα των υπέροχων Αsian Dub Foundation αλλά και το Πάμε ή άλλιως Guandanamo όπου ράπαραν οι πάντες σε 4 διαφορετικές γλώσσες.

Όμως στην σκηνή οι Active δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν καλούς φίλους όπως τον Caribou απο τους Pinata αλλα και την Sadahzinia, μια χαμηλή τόνων performer, αλλα παράλληλα μια πληθωρική παρουσία που συμμετείχε ουσιαστικά στο σχήμα ερμηνεύοντας τέσσερα καινούργια κομμάτια απο την τελευταία της δουλειά «Η βουή & τα καμώματα» εισπράτοντας ένα αληθινό χειροκρότημα.

Τελειώνοντας αυτή ή όμορφη βραδιά ο B.D Foxmoor έδωσε απο μικροφώνου το νέο στίγμα του γκρούπ που θα το απολαύσουμε ολοκληρωμένο στο επόμενο ραντεβού που έχει οριστεί στου Ρόδον την σκηνή στις 7 του Νοέμβρη. Ενας νέος κύκλος «άνοιξε» και απλώνεται...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured